ANGAŽMAN O KOJEM ŠUTI

Novi početak Jelene Perčin u zagrebačkom HNK-u

15.01.2016 u 14:43

Bionic
Reading

Nakon što je tri godine provela u glumačkom ansamblu HNK Osijek 34-godišnja zagrebačka glumica od 1. listopada na angažmanu je u zagrebačkom HNK-u u kojem trenutačno priprema novu predstavu 'Žena / Nepobjediva lađa' u režiji Paola Magellija. Svoj novi posao Jelena Perčin uporno nije htjela komentirati naglasivši kako će za to biti vrijeme tek u ožujku, kada je očekuje njezina prva premijera u zagrebačkom HNK-u

Nakon mnogih televizijskih angažmana u domaćim sapunicama i serijama te trogodišnjeg angažmana u osječkom HNK-u, glumici Jeleni Perčin napokon se pružila velika glumačka prilika, i to ni manje ni više nego u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Novi poslovni početak čvrsto je odlučila ne komentirati, no službena izjava došla je iz kazališta.

'Potvrđujemo da je Jelena Perčin od 1. listopada na angažmanu HNK-a Zagreb, s Mislavom Čavajdom i Silvijem Vovkom', stoji u izjavi. Čemu Jelenina šutnja zbog novog posla, zasad nije poznato, no za razliku od nje, njezina kolegica Nina Violić, kada je krajem 2014. iz ZKM-a prelazila u HNK, otvoreno je o tome govorila za mnoge medije.

U posljednje tri godine lijepa je glumica, koju se nakon razvoda od Kristijana Babića 2011. vezalo uz utjecajne ljude iz političkog života, s kćeri Lotom živjela i radila u Osijeku. Upravo ondje započela je njezina tajna romansa s tadašnjim osječko-baranjskim županom i predsjednikom HDSSB-a Vladimirom Šišljagićem, o kojoj poznata Dubrovčanka nikad nije rekla ni riječ, ali su više puta fotografirani zajedno, pa čak i na ulazu u njezin stan.


Jelena Perčin i Vladimir Šišljagić snimljeni 2013. na Vukovar Film Festivalu (Foto: Goran Ferbezar/Pixsell)

Glumačku karijeru Jelena Perčin započela je ulogom u sapunici 'Villa Maria' prije dvanaest godina s kolegom Mislavom Čavajdom, a u isto im je vrijeme HNK postao matično kazalište. Posljednjih godina Mislav je svojim kazališnim ulogama itekako potvrdio glumačku zrelost i iskustvo, a Jelena je i dalje bivala zvijezda domaćih sapunica. S filmskim i kazališnim ulogama imala je manje sreće, no možda njezin glumački preporod i uspon krene upravo ove godine.

Predstava koju trenutačno priprema, koju režira hvaljeni i kod publike omiljeni Paolo Magelli, u čijim projektima glumci mogu itekako pokazati svoj glumački identitet, prava je prilika za to.

'Glasnik sam općenite depresije. Depresija je svugdje, ne samo ovdje. To vam prenosim.' P. Magelli

Posted by Lana Barić on Wednesday, January 13, 2016