ZAGREBAČKO LJETO

Počinju 32. Večeri na Griču

26.06.2013 u 12:51

Bionic
Reading

2. srpnja započinju tradicionalne zagrebačke Večeri na Griču koje traju od 1. Kolovoza a koje će otvoriti nastup Gabi Novak uz pratnju Matija Dedić Trija. Tako će građani grada Zagreba 32. godinu za redom dobiti svoju porciju kulture ljeti.

Ovogodišnje, 32. po redu Večeri na Griču svoj program najavljuju u Tvornici kulture, Atriju Galerije Klovicevi dvori kao i Crkvi sv. Katarine. Koncertna direkcija Zagreb pobrinula se da do početka svojih jesenskih ciklusa pripremi bogat glazbeni program. Već više od tri desetljeća, kako ističu organizatori, Večeri na Griču uporno pokazuju da zagrebačko ljeto ne čini samo sparina, komarci i puste gradske ulice: trinaest vrhunskih koncerata, u rasponu od klasike, preko jazza i zabavne glazbe do world musica, pretvorit će Zagreb u jednu od najpoželjnijih ljetnih destinacija.

Večeri na Griču otvara nastup Gabi Novak i Matija Dedić Trija (Dedić, Baraković, Levačić) u Tvornici kulture u utorak 2.srpnja. Uklaznice za sve koncerte su u prodaji u Turističkom informativnom centru na Trgu bana J. Jeačića 11 a svi koncerti počlinju u 21 sat. Tijekom ovogodišnjih Večeri na Griču očekuju nas još nastupi Zagrebačkih solista, Ansambla Minstrel sa gostima, Mate Matešić Trio koiji će ugostiti gošću iz Francuske Fionu Monbet na violini, grupa Meritas, Nota Mi – nastup Ivana Šverka i Mie Ćojbašić, vokalni kvartet Cantores Maruli, BRAGI, Zbor i Simfonijski orkestar Udruge studenata sveučilišta Groningen (Nizozemska), Ad Gloriam Brass, Amos Lora Kvartet (Španjolska) Zagrebački kvartet saksofona, Gitanes Blondes i Svang – kvartet usnih harmonika iz Finske.