MIRELA HOLY

'Političari su kukavice u odijevanju'

05.04.2016 u 20:17

Bionic
Reading

Nakon dugogodišnjeg bavljenja politikom bivša predsjednica stranke ORaH Mirela Holy saborsku fotelju zamijenila je radom u kazalištu. Osmišljava kostime za predstavu 'Vampirska kronika: Jure Grando' redatelja Damira Zlatara Freya, koja će premijeru imati 20. travnja u Puli. Modna dizajnerica s diplomom Tekstilno-tehnološkog fakulteta osim bavljenja kostimografijom danas piše knjige i predaje na fakultetu

Suradnja s redateljem Damirom Zlatarom Freyem počela je kad mu se svidio kaftan koji je imala na sebi kad su se sreli. Pitao ju je, kaže, gdje ga je kupila, a ona mu je objasnila da ga je dala šivati prema skici koju je napravila.

'Silno se iznenadio jer nije znao da sam završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn i tada mu je pala ideja da bih mogla raditi kostimografiju', ispričala je Mirela Holy za RTL televiziju


Moda je obilježila njezin život, a kroz političku karijeru često je njezina odjeća znala biti u prvom planu. 'Kad sam bila djevojčica, bila sam uvjerena da ću provesti život kao modna dizajnerica', otkrila je. Danas, ističe, ne bi ništa promijenila i nastoji živjeti u skladu sa sobom.

'Znam da to možda nije česta karakteristika kod političara, ali ne opterećujem se time što drugi misle o meni', kaže.

Ispričala je i što misli o odijevanju svojih političkih kolega, naročito muškog dijela.
'Velik broj njih ima loš odabir. Mislim da su vrlo kukavički raspoloženi', ističe. Dosta joj je vremena oduzelo bavljenje kostimografijom, a uz to, kaže, piše knjigu i sprema se za pisanje još jedne.