LUKA NIŽETIĆ

'Ženidba je prva glupost koju čovjek napravi kad postane zreo'

13.06.2015 u 08:58

Bionic
Reading

On pleše, pjeva i glumi - no svestranom Splićaninu pjevanje je ipak ostalo najveća ljubav. Upravo je izbacio 'Amsterdam', novu pjesmu zaraznog ritma u koju je, kako nam je rekao, uložio svu svoju ljubav

U novom ste spotu pokazali zavidnu liniju na kojoj bi vam pozavidjeli mnogi muškarci. Čini se da ne izlazite iz teretane?
Hvala vam na komplimentu i hvala roditeljima na dobrim genima. Hvala Orlandu Lopcu na brzim i efektivnim treninzima koji služe isključivo tome da budem zdrav, spretan i spreman. Hranim se relativno zdravo i svoje slobodno vrijeme pokušavam provoditi što više u prirodi sa svojim ljubimcem Chakom. Važno mi je baviti se tjelesnom aktivnošću, bilo kakvom. Previše je stresa i užurbanosti da bi se tek tako prepustio.

Poznato je i da ste vrstan kuhar. Što najbolje znate pripremati?

Pizzu, i to onu vulgaris i onu koju napravim s ostacima jer mrzim bacati hranu. Znam raditi i onu pretencioznu s burattom, tartufima i sličnim sastojcima. Ta je za prijatelje.

Hoćete li i ovo ljeto provesti u Komiži?
Da, između koncerata bit ću u mom bistrou Fabrika. Tu su i koncerti, a što ostane vremena - sve četiri u zrak. Ili vodu.

Preferirate li kupanje bez odjeće?
Ne. Ali ako se dogodi spontano, po noći, OK! No nisam egzibicionist na taj način.

Nedavno ste napravili novu tetovažu. Što predstavlja i koliko ih sad imate?
Jedva sam čekao doći do faze kad neću znati koliko tetovaža imam i evo izgleda da je došla ta faza. Imam ih između 11 i 13, što ne znači nužno 12! Posljednja je hommage mojoj omiljenoj seriji 'Twin Peaks'.

U kolovozu ćete proslaviti 32. rođendan. Planirate li neki veliki tulum?
Trideseti je bio veliki tulum, a sad treba štedjeti novce jer za 40. treba napraviti još bolji. Drugim riječima, apeliram na party iznenađenja u organizaciji prijatelja.

Što su vam sve donijele tridesete?

Pamet i zrelost nisu, to vam odmah mogu reći. Tek su počele i donijele su baš to, neke nove početke... Najsvježije, odličnu suradnju s Baby Dooksom i sudjelovanje u mjuziklu 'Mamma Mia'.

Vaša prijateljica Marijana Batinić postala je mama. Priželjkujete li i vi ulogu roditelja?

Sačekat ću još nekoliko godina da mi Marijana kaže kako je pa ću imati konkretniji odgovor.

A brak?
Rekao je Shakespeare: 'Ženidba je prva glupost koju čovjek učini kad postane zreo i razuman.'

Kakav vam je trenutačni ljubavni status?
Amsterdamast. Svu ljubav uložio sam u novi singl 'Amsterdam'. Obožavam ga. Nadam se da će se svidjeti i mojoj publici za koju isto imam puno ljubavi.


Kakav je vaš stav o gej brakovima?

Pametan.

Kako biste reagirali kad bi vam dijete jednog dana došlo i reklo - tata, ja sam gej?
Ja ću se baviti time je li mi dijete sretno i njegovim ili njenim karakternim osobinama. Primjerice poštenjem, plemenitošću, vrijednošću... Bitnim stvarima. Sve ostalo njegov je odabir i potpuna sloboda. Odgajan sam u slobodnom duhu, tako da bih sutra na isti način odgajao i svoje dijete.