VEĆ OVE GODINE

Amazon snima pet TV serija po uzoru na Netflix

10.06.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon što je ispitao puls gledatelja pomoću 14 pilot epizoda Amazon je objavio popis od pet novih TV serija koje će se ove godine moći gledati na njegovom videoservisu

Na tragu konkurenata Netflixa i YouTubea, Amazon je odlučio krenuti u stvaranje originalnog programa. Za prvu godinu izabrano je pet originalnih serija koje će imati premijeru na njegovom videoservisu.

Svi korisnici dotičnog servisa ove godine moći će gledati političku satiru 'Alpha House' o četiri nepoćudna senatora koji žive u istoj kući. U glavnoj ulozi pojavljuje se veliki John Goodman.

Druga serija koja je prošla na ispitu gledatelja je 'Betas', sitkom o skupini prijatelja koji se pokušavaju obogatiti u Silicijskoj dolini. Među inima, u njoj glumi Ed Begley mlađi.

Obje će serije imati deset epizoda, a emitirat će se od studenog ove godine.

Uz njih, Amazon će snimiti tri projekta upućena mlađoj publici. Riječ je o dokumentarnoj seriji 'Annebots' koja se bavi znanošću i tehnologijom s naglaskom na robotici, interaktivnom serijalu 'Creative Galaxy' i serijalu u tehnici stop animacije namijenjenom predškolskoj publici, 'Tumbleaf'. Svi će imati po 26 epizoda.


Tih pet projekata prikazano je prošli mjesec na portalima Amazon.com (za američke) i Lovefilm (za britanske gledatelje). Upravo oni prošli su strog test publike, za razliku od ostalih devet pilota koji se neće pretočiti u serije.

'Oduševljeni smo time što smo prošli ovaj demokratski online izbor', rekao je autor 'Alpha Housea', Pulitzerom nagrađeni autor stripova Garry Trudeau.


Reakcijama publike zadovoljan je i Roy Price, direktor Amazon studija. 'Oduševljeni smo entuzijazmom i reakcijama korisnika na naše prve pilot emisije. Njihov uspjeh dao nam je krila da nastavimo s tom praksom u budućnosti. Ovo je samo početak', rekao je Price.

Svaka medalja ima dvije strane, a u ovoj priči na tamnoj strani nalazi se devet pilota koji nisu dobili zeleno svjetlo. Među njima je i pilot nastao prema komediji 'Zombieland' te glazbena komedija 'Browsers' s Bebe Neuwirth, poznatijom kao Fraiserovom suprugom iz istoimene humorističke serije.