zanimljiva crtica

Ana Gruica Uglešić o savjetu koji je dobila od bake: 'Umrla od žeđi ne budeš li imala svoj dinar u životu, ćerce'

20.10.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Možda kao mali ne znamo cijeniti ono što su mame i bake pričale, savjetovale, no kad odrastemo, shvatimo koliko su bili dragocjeni. Glumica i fitness instruktorica Ana Gruica Uglešić posvetila je svoju najnoviju objavu na društvenoj mreži upravo svojoj baki i ispričala intimni 'detalj' iz svog života

'Baba Ane. Očeva mater. Po kojoj sam dobila ime. Ona mi je održala prvu važnu feminizam lekciju u životu. Rekla mi je 'umrla od žeđi ne budeš li imala svoj dinar u životu, ćerce. Evo mene sad boli stomak, a ne mogu pitat njega (opa.dida) da mi da za Radensku jer smo se nešto posvađali'. Meni je bilo svega 7- 8 godina. Dobro sam je upamtila', piše Ana Gruica Uglešić na Instagramu uz crno bijelu fotografiju svoje bake.

'Pa se mi žene nešto žalimo... Baba je na ovoj slici imala 50 godina i petero dice. Boga mi #nofilter a svakako #needed Šalim se naravno. Htjedoh samo reći koliko smo u dvije generacije mi žene ipak uspjele napraviti za sebe. Izboriti se za razno razna prava. 'Od prava glasa do prava da uživamo i nakon 50- te. Ne kažem da ne možemo još... ali nije da se nismo makle s mrtve točke. Zato nemojmo zaboraviti #afganistanwomen, niti sve žene svijeta. Držimo oči širom otvorene', zaključila je Splićanka.

'Inače, ja sam rođena i odrasla sam u Splitu. Svoje selo Sitno Gornje često spominjem iz ogromne ljubavi prema svojim genima, korijenima i zbog činjenice da se ne sramim radničkog, seljačkog podrijetla svojih roditelja, baka i djedova. Biti pošten čovjek sa sela, usađenog zdravoseljačkog odgoja u kojem su dva i dva četiri, trebalo bi svakome biti na ponos. U današnjem svijetu uvrnutih vrijednosti, biti sa sela je sramota', ispričala je Gruica Uglešić ranije za Slobodnu Dalmaciju.

na promociji knjige

Ana Gruica Uglešić u džemperu na sobove kakvog se ne bi posramila ni Bridget Jones

Pogledaj galeriju