NE SKRIVA ZADOVOLJSTVO

Ana Rucner u novom pohodu na Aziju: Divno je vidjeti djecu i mlade koliko ih ispunjava klasična glazba'

25.11.2019 u 18:24

Bionic
Reading

Malo je naših izvođača koji se mogu pohvaliti s inozemnom karijerom. Među njima je slavna violončelistica koja se prije nekoliko dana vratila se s još jednog pohoda na Kinu koja je postala njezin drugi dom. Ana Rucner ondje je održala nekoliko koncerata i ponovo oduševila tamošnju publiku, a ono što je posebno veseli imala je i nekoliko masterclassova za mlade glazbenike. Za tportal je podijelila svoje dojmove

'Nastupila sam na proslavi 25. obljetnice međunarodne poslovne škole CEIBS u Shanghaiu, cijeli koncert mogao se gledati i putem njihovim društvenim mrežama, a iza mene su se prikazivala moja videa s kojima sam promovirala Hrvatsku. Dan nakon uslijedio je koncert s bendom u prepunoj dvorani gdje je publika odlično reagirala na potpuno novi program koji sam dugo vremena pažljivo pripremala sa svojim timom. Sretna sam da i u Kini imam dobar menadžment koji brine o svakom detalju mog nastupa, a što je rezultiralo velikim brojem fanova, milijunskim pregledima videa i velikom interesu publike za koncerte', ispričala nam je Ana Rucner koju u Kini već dulje vrijeme obasipaju lovorikama.

Probijanje na to golemo tržište išlo joj je polako, od 2010. godine, a sada se može pohvaliti da su joj tamo sva vrata potpuno otvorena. Za njezin konačni uspjeh u Kini danas zaslužan je Nikola Mujdžić Reščić.

Ana Rucner u Kini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CEIBS Shanghai

Posebno je ponosna i sretna što je bila pozvana održati masterclass kroz koji je mladim umjetnicima odnosno učenicima glazbene škole približila violončelo kao instrument.

'Divno je vidjeti djecu i mlade koliko ih ispunjava klasična glazba i koliko su posvećeni muziciranju. Nakon svakog putovanja u Kinu, vraćam se kući puna dojmova, jer iako ne pričamo isti jezik i ne razumijemo se, komunikacija s publikom koja se događa kroz glazbu za vrijeme koncerta je jednostavno neopisiva. Početkom godine ponovno putujem u Shanghai i raduju me novi koncerti koje ću tamo održat', kaže Ana.

  • +3
Ana Rucner masterclass u Kini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Meritum komunikacije promo