SUPERPOTJERA

Ana uspješno nadigrala četvero lovaca i otišla doma sa 22.500 eura

27.10.2024 u 23:11

Bionic
Reading

Ovotjedno izdanje Superpotjere donijelo je izvanredne nastupe. Ana Žele borila se za 22.500 eura i uvjerljivo nadigrala četvero lovaca sa 24 sekunde

Hrvoje Posavec osvojio 8.000 eura s 19 sekundi, a Mate Piškor 6.000 eura s impresivnom prednošću od 30 sekundi. Za Jakova Dukića izazov je bio prevelik, piše HRT.

Zadranin Jakov Dukić, student treće godine povijesti i arheologije na Sveučilištu u Zagrebu, otvorio je Superpotjeru. U prvom krugu osvojio je 500 eura. Odlučio se zatim za dvoboj s Mladenom, Krešom, Svenom i Moranom, u kojem je igrao za 6000 eura, dok su lovci imali 45 sekundi na raspolaganju. Nažalost, izbor se pokazao prezahtjevnim - lovci su znali sve odgovore i na kraju su im ostale 22 sekunde.

Iduća natjecateljica bila je Ana Žele, diplomirana psihologinja i psihoterapeutkinja, koja inače igra u kvizaškoj ekipi s Mladenom. Ana je već uspješno sudjelovala u Potjeri i Milijunašu, a planirala je osvojeni iznos uložiti u putovanje u Australiju, organizaciju velike fešte i donaciju udruzi za onkološke pacijente. U prvom krugu briljirala je osvojivši maksimalni iznos od 2500 eura. Lovci su zatim iznijeli izdašne ponude – za dvoboj sa svih pet čak 40.000 eura i 12 sekundi prednosti. Ipak, Ana se odlučila za borbu protiv četvero lovaca (Deana, Morane, Svena i Kreše) za 22.500 eura i 16 sekundi prednosti.

Ana je u drugom krugu pokazala veliku smirenost i preciznost, točno je odgovorila na sva pitanja i uvjerljivo nadigrala Deana, Moranu, Svena i Krešu, s čak 24 sekunde prednosti. Njezina izvedba oduševila je sve u studiju. Krešo nije znao da je otmicu Sabinjanki organizirao rimski kralj Romul. 

Zagrepčanin Mate Piškor u slobodno vrijeme uživa u prirodi, morskim aktivnostima i igri s kćeri. Novac koji je osvojio planirao je utrošiti na kupnju čamca za zajednička druženja.  U dvoboj sa Svenom, Moranom i Krešom Mate je krenuo s 2000 eura i borio se za 6000 eura uz 25 sekundi prednosti. Zahvaljujući dobroj procjeni i znanju, kao i Krešinoj pogreški, Mate je uspješno nadmašio lovce i osigurao pobjedu s čak 30 sekundi.

Natjecatelj nije znao da se Anna Maria Pertl udala za Leopolda Mozarta u Salzburgu, dok je Krešo mnogo vremena izgubio i na kraju nije odgovorio na pitanje o roditeljima umjetnika Andyja Warhola. Nije znao da su Julia Zavacka i Ondrej Varol (koji je promijenio ime i prezime u Andrew Warhol kada je došao u SAD), roditelji slavnog začetnika pop-arta, što je izazvalo nevjercu kolega lovaca. 

Posljednji natjecatelj bio je Hrvoje Posavec iz Podravskih Sesveta. Sportski novinar točno je odgovorio na svih pet pitanja u prvom krugu i osvojio 2500 eura. Odlučio se za duel s tri lovca za 8000 eura i 23 sekunde prednosti iako je imao ponudu za igru sa svih pet lovaca za 35.000 eura. Hrvoje je pobijedio Mladena, Krešu i Deana, a na satu mu je ostalo 19 sekundi. 

Natjecatelj nije znao da točku koja dužinu dijeli na dva jednaka dijela zovemo polovište te da prašnici kod biljke proizvode pelud.    Mladen je mislio da za dva trokuta s jednakim kutovima kažemo da su sukladni, no točan odgovor je da su slični. 'Niste se dali navući na visoke ponude, mudro ste odabrali i čak premašili željeni iznos. Suvereno ste odgovarali na pitanja, što pokazuje da znanje imate, ali i da znate stati kada treba. Čestitam vam', dodao je Krešo.