euforija ne prestaje

Baby Lasagna: 'Jedina razlika između mene i Nema je ta što je njemu pehar na polici'

13.05.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Cijela je Europa poludjela za 'Rim Tim Tagi Dim' pjesmom i koreografijom Baby Lasagne i njegovog tima, tabletićima i mačkama. Bez obzira na to što nije pobijedio na Eurosongu ime Marka Purišića zlatnim će slovima ostati upisano u povijest hrvatske glazbe. U Zagrebu mu je priređen doček, a već prekustra stiže u svoj Umag. Do tada odrađuje razna medijska gostovanja

Tako je večeras Baby Lasagna bio gost središnjeg HTV-ovog Dnevnika. Na početku je istaknuo je da mu se 'život promijenio za 180 stupnjeva'.

'Već od Dore je to uzelo maha, ali evo sad je baš otišlo na neku novu, nepoznatu razinu, u kojoj se još uvijek pokušavam snaći. Ali, apsolutno, svaki aspekt života mi se promijenio, bar u poslovnom dijelu', objasnio je.

Dodao je da je malo umoran, ali duševno ispunjen. Nije očekivao doček kakav obično dobije hrvatska reprezentacija. Prema procjenama, više od 10.000 ljudi došlo ga je podržati. 'Stvarno nisam očekivao, bilo me strah, što ako dođe 500 ljudi, bit će prazan trg, na što će to ličiti?, priznao je kroz smijeh.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell

Otkrio je da ne žali što nije pobijedio. 'Nimalo. Jedino zašto bi mi bilo žao u nekom trenutku je - ako je ljudima žao. Meni samom, dakle pričajući iz moje perspektive nimalo. Još je manji stres, manja odgovornost. Jedina razlika između mene i Nema je to što će njemu biti pehar na polici, a meni ne', rekao je i osvrnuo se na sjajne današnje rezultate popularne streaming platforme Spotify.

TAJČI, LET 3, EMILIJA...

Evo kako izgleda atmosfera na dočeku Baby Lasagne na Trgu bana Jelačića

Pogledaj galeriju

Na pitanje čime je osvojio publiku - je li to zarazni ritam, nastup njegova osobnost ili sve kombinacija svega toga, sramežljivo i skromno odgovorio je da ne zna. 'To zvuči kao pitanje na koje bi netko drugi mogao odgovoriti. Meni samom je to teško reći što sam pridonio. Ja sam svoj, pokušavam biti svoj u glazbi, razgovorima i tako', poručio je.

  • +9
Baby Lasagna s obožavateljima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Juric/PIXSELL

Pričao je i na temu toga što je donio veliku promociju Hrvatske i Istre u svijetu i tko ga je nadahnuo za nastup prepun detalja. 'To je još jedno gdje ja ne želim i ne mogu uzimati samo ja sam zasluge. Tu je bio tim prijatelja i jedan od njih je Luka Grgić koji je ustupio sa svojim idejama. Ja sam znao da želim nešto tradicionalno povezano s rockom. I onda je on tu nastupio, pa se malo uplela i Valentina Pliško, naša dizajnerica i sve je nekako teklo. Ja sam znao koju poruku želim poslati, a oni su znali kako je oblikovati', rekao je.

spektakularna atmosfera

Hrvatske zastave i publika u transu: Evo kako je Baby Lasagna rasturio na koncertu

Pogledaj galeriju

Pričao je i o svojim planovima za budućnost. 'Želimo napraviti koncerte na domaćem tržištu i onda nakon toga početkom sljedeće godine u planu je europska turneja. Nešto će biti Europe i u ovoj godini, ali sljedeće godine udaramo po Europi, a za sada ćemo se malo družiti s domaćima', kazao je. 'Sljedeći koncert je 25. svibnja i to je baš u Umagu na festivalu', najavio je Marko te je rekao ponešto i o novim pjesmama.

'Za sada su vani tri pjesme, osim te tri izlazi još sedam pjesama. Nakon svega što se dogodilo, počeo sam razmišljati, do prije nisam, pisati malo na hrvatskom, tako da vidjet ćemo, izjavio je i naglasio da bi se slušatelji mogli iznenaditi jer će žanrovski biti raznoliko. 'Podosta je kaotično, znači imamo 'Rim Tim Tagi Dim', pa će sad biti neka funky pjesma, pa neka elektronska, tako da bit će svačega', otkrio je.

čeka se polufinale

Malmö pun hrvatskih zastava: Luda navijačka atmosfera, svima je na umu Baby Lasagna

Pogledaj galeriju

S nestrpljenjem ga očekuju u njegovom Umagu gdje mu planiraju doček u srijedu. Raduje ga vidjeti 'svoje ljude'.

'Uvijek je emotivno vidjeti sve te ljude, a posebno sugrađane koji su došli i koji su nas podržavali sve ovo vrijeme dok smo 17 dana bili tamo. Jedva čekam razmjenu tu energije, ljubavi i svega', priznao je. A na kraju je otkrio i da jedva čeka vidjeti i najdraže ljubimce - mačke. 'Evo sad će biti 22 dana da nismo vidjeli mačke uopće, zapravo, jučer smo na dočeku vidjeli, donijela je jedna gospođa mačku', kroz smijeh je ispričao.