PATTIE MALLETTE

Bieberova majka i sama je prošla pakao: Sina je nesvjesno poslala u Diddyjeve 'ralje'

16.10.2024 u 10:44

Bionic
Reading

Kada je te 2008. Justin Bieber potpisao svoj prvi ugovor za Usherovu izdavačku kuću, njegova majka Pattie Mallette nije ni trenutka sumnjala. Dobro je znala da će on postati velika zvijezda, no ono što nije znala je da će ta njezina odluka zapravo biti najgora moguća za psihičko zdravlje njezinog sina

Danas 49-godišnja Pattie Mallette bila je ključna osoba za takav rani uspjeh svoga sina. Upravo ona objavljivala je na YouTubeu snimke na kojima Justin Bieber pjeva obrade poznatih pjesama te je bila uz njega na njegovom prvom putovanju u Atlantu gdje je održan sastanak s glazbenim menadžerom Scooterom Braunom.

Upravo je Pattie, koja je sina rodila u domu za majke tinejdžerice mjesec dana uoči svog 19. rođendana, bila zadužena za potpisivanje svih dokumenata i ugovora dok je njegova karijera bila u usponu i kasnije je priznala kako je sve to za nju bilo 'zastrašujuće iskustvo'.

Najvažnije žene u životu Amal Clooney Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Kako je rekla, preko noći je bila uvučena u razne spletke velikih diskografskih kuća, kao i agenata za talente, što bi bilo teško svakome tko se s time suoči, a kamoli ne za Pattie koja je bila itekako ranjiva zbog svoje teške prošlosti.

I sama je bila žrtva zlostavljanja

Naime, doznalo se kroz godine kako su Pattie Mallette od njezine pete godine života zlostavljali muška dadilja, ali i djed prijateljice. Kada je kasnije pričala o tome, rekla je da se 'toliko navikla na zlostavljanje da se na kraju počela osjećati kao da je sve to normalno'.

Bol je u tinejdžerskim godinama odlučila ublažiti drogom i alkoholom, a Justina je odgajala živeći u socijalnim stanovima, dok bi istovremeno radila dva ili tri posla kako bi mogla prehraniti sina. Zbog svega toga ne treba čuditi da je Justinov iznenadni uspjeh doživjela kao nagradu koju je svih tih godina željno iščekivala.

Nažalost, ta ju je naivnost itekako koštala, budući da je ista odigrala važnu ulogu u Justinovom putu do samog vrha, ostavljajući ga 'na meti' nekim od najopasnijih i najgrabežljivih zvijezda glazbene industrije.

Samo godinu dana nakon što je potpisao ugovor s Island Recordsom, tada 15-godišnji Bieber proveo je neslavnih 48 sati s Diddyjem bez nadzora u reperovom domu, a upravo taj dio iz Justinove prošlosti nešto je o čemu se već danima priča i to nakon što je glazbeni mogul završio iza rešetaka.

  • +2
Pattie Mallette Izvor: Profimedia / Autor: NIJO / Backgrid UK / Profimedia

U 'raljama' vukova

Upravo zbog toga mnogi se pitaju kako je tako brižna majka mogla ostaviti sina jedinca u takvom grotlu i dopustiti da mu Diddy postane 'mentor'. Izvori bliski 30-godišnjem Bieberu tvrde kako su ga u 'ralje' vukova bacili majka i većinu vremena odsutni otac Jeremy Bieber, s kojim se Pattie razišla nekoliko mjeseci nakon sinovog rođenja.

No, isto tako ne postoje nikakvi dokazi koji bi ukazali na to da su Bieberovi roditelji ili Usher, s kojim je potpisao ugovor, znali za Diddyjeve navodne kriminalne aktivnosti u to vrijeme.

Život Pattie Mallette obilježila je tragedija koja se dogodila i prije njezina rođenja. Dok je majka bila trudna s njom, njezinu tada petogodišnju sestru Sally udario je automobil, a ona je od posljedica preminula. Otac alkoholičar napustio ih je kad je Pattie imala tek dvije godine, a onda su nastupile godine seksualnih zlostavljanja i to od osoba koji su je trebali zaštititi - muška dadilja i prijateljičin djed.

  • +4
Justin i Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako je otkrila u memoarima koje je izdala 2012. prvo zlostavljanje doživjela je sa 3 godine, a sve se nastavilo do njezine 14. godine. 'Bila sam seksualno zlostavljana toliko puta da mi je, kako su godine prolazile, sve to postalo normalno. Počela sam piti alkohol i pušiti travu sa 14 i došla sam do toga da nisam mogla ići u školu ili biti s obitelji ako nisam bila pijana ili napušena. Do trenutka kad sam napunila 16 nisam mogla funkcionirati, a da ne otupim na neki način.'

Borba s anksioznošću i depresijom

Sa 15 ju je silovao njezin vršnjak, kojeg je upoznala na nekom partyju, a nedugo zatim upoznala je Justinovog oca Jeremyja s kojim je bila u turbulentnoj vezi četiri godine. On je sa 16 godina već pohađao sastanke anonimnih alkoholičara, no nije se mogao držati pravila koji su mu dati.

Pattie je sa 16 iselila iz majčine kuće i uselila s tri prijatelja, provodeći većinu vremena pijana ili spavajući, izbjegavajući odlaske u školu. 'Radila sam svakakve čudne poslove da bi zaradila za stanarinu, ali i da imam za drogu', priznala je u memoarima, dodavši kako je s vremenom počela krasti i preprodavati cigarete, a nakon toga je postala diler i prodavala marihuanu.

Uz sve to borila se s anksioznošću i depresijom, sa čime se isto, godinama kasnije, suočio i njezin sin, a sve je kulminiralo kada je sa 17 godina odlučila oduzeti si život i to tako da je stala pred jureći kamion. Na sreću, vozač je bio priseban i uspio je skrenuti u posljednji trenutak.

A onda je na redovnom pregledu doznala da je trudna, zbog čega je odlučila sve loše ostaviti iza sebe. Od trenutka kada ga je rodila, Justin je postao centar njezinog svijeta i radila je sve kako bi sina izvela na pravi put, nesvjesna da je to zapravo put prema dnu.