JASNA MIHALINEC-BELOBRK

'Bila je naša preteča Cindy Crawford': Preminula hrvatska manekenska legenda

08.02.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Jasna Mihalinac-Belobrk, manekenka i glumica preminula je u utorak, a od bliske prijateljice oprostila se i Tihana Harapin Zalepugin

Jasna je bila samozatajna, korektna, maksimalno profesionalna i u sretnom braku s Belim, kažu prijatelji, piše Jutarnji list.

Mogla je postati velika zvijezda u inozemstvu, ali ona je ostala vjerna domaćoj modnoj sceni. Sa svojim suprugom Stipom Belobrkom bila je najljepši i najdraži par još iz vremena Modefesta, kaže Tihana Harapin Zalepugin, opraštajući se od svoje prijateljice i kolegice Jasne Mihalinac-Belobrk.

Od Jasne se oprostila i Irinea Habek, kći jednog od najpoznatijih modela 70-ih, Branke Habek.

'Uvijek je bila elegantna. Do zadnjeg trena radovala se životu. Igrala je tenis, uživala u miru svog doma.... Ne mogu vjerovati da je više nema', rekla je Tihana Harapin Zalepugin, piše Jutarnji list.

Jednu od najdražih i najljepših manekenki 'stare garde' njezini prijatelji pamte kao damu koja je sjajno nosila 'svoje godine'.

Jasna je bila jedna od najpoznatijih manekenki u bivšoj Jugoslaviji, a okušala se i na filmu.

'Dotad modeli 'nisu‘ imali imena i prezimena, ali s pojavom Jasne svi su znali tko je ona i kako se zove. Jasna i neke njezine kolegice poput Nuše Marović i Irene Uhl bile su prave zvijezde. One su bile naša preteča svjetskih supermodela poput Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linde Evangeliste, Christy Turlington i Tatjane Patitz, koje su tek kasnije stupile na modnu pistu', rekao je fotograf Ivan Balić Cobra.