VATRENA NAVIJAČICA

Kolinda Grabar Kitarović u navijačkom zanosu: S brojnim navijačima podgrijava atmosferu na najpoznatijoj katarskoj plaži

01.12.2022 u 10:12

Bionic
Reading

Nakon Souk Vakifa i plaže ispred hotela Hilton, u kojem se nalaze Vatreni, hrvatski navijači su veliku, 200 metara dugačku zastavu razvukli i na najpoznatijoj katarskoj plaži Katari

Sjajnu atmosferu priredili su brojni hrvatski navijači na Katari, jednoj od najljepših prirodnih plaža u Dohi.

Nakon što su prije utakmice s Marokom razvukli 200 metara dugačku zastavu na središnjoj tržnici u Dohi, Souk Vakifu, a prije utakmice protiv Kanade ispred hotela Hilton, u kojem se nalazi hrvatska vrsta, ovoga puta zastava je razvijena na Katari.

Okupilo se više stotina hrvatskih navijača iz svih krajeva svijeta, od Melbournea, preko Vancouvera i SAD-a, do Njemačke te brojnih hrvatskih gradova i mjesta. Podignut je i dron, za koji su bile potrebne brojne dozvole, kako bi sve snimio. S navijačima se družila i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

  • +9
Kolinda Grabar Kitarović u Katru Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Atmosfera je sjajna, sve je puno hrvatskih dresova, baš onako pravo navijački. Malo nas je, ali nas ima. Navijajte večeras za našu reprezentaciju', kazala je bivša predsjednica koja će gledati današnju utakmicu protiv Belgije s tribina, a iz Zagreba stiže i sadašnji predsjednik Zoran Milanović.

'Sutra se vraćam na posao, ali ponovo dolazim na polufinale i finale, gdje naravno očekujem Hrvatsku', dodala je. Uslijedio je navijački korteo jednom od obližnjih ulica, a predvodila ga je Grabar Kitarović. Slučajnim prolaznicima ništa nije bilo jasno. Zaustavljali su automobile, izlazili iz njih i fotografirali.

'Ovo je bilo bolje od svih naših očekivanja. Vjerujem da će nas protiv Belgije biti oko 2000, a u osmini finala očekujem nas barem dvostruko više', kazao je Dado Čor, jedan najzaslužnijih za zastavu koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004.

'Iz utakmice u utakmicu ima nas sve više i više', dodao je Ilija Ćosić. Prije dolaska na Kataru navijači su još jednom razvili zastavu ispred hotela Vatrenih, kao što su to učinili prije utakmice protiv Kanade.

Nakon neuvjerljivog nastupa protiv Maroka navijači su željeli 'prodrmati' igrače i pokazati da su uz njih. Izbornik Zlatko Dalić tada se spustio među njih, zahvalio im je i čestitao. Ovoga puta nije bilo Vatrenih jer su se u hotelu pripremali za ključni ogled protiv Belgije u borbi za plasman u osminu finala.

  • +2
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: EPA / Autor: NOUSHAD THEKKAYIL