KRALJEVSKA OBITELJ

Bliži se 40. rođendan princa Harryja, a svi se pitaju što će napraviti kralj Charles

14.09.2024 u 22:46

Bionic
Reading

Princ Harry koji je 2021. sa suprugom Meghan napustio kraljevsku obitelj u nedjelju 15. rujna proslavit će 40. rođendan, a britanska javnost pita se što će sad napraviti njegov otac, kralj Charles III kao i njegov brat s kojim je u lošim odnosima

Kralj Charles, piše Daily Mail, javit će se princu Harryju na njegov 40. rođendan, ali neće biti 'nikakvog poziva' između princa Williama i njegovog brata, tvrdi jedan dobro upućen izvor.

Dodao je i kako će engleski kralj nazvati svog mlađeg sina čim se probudi na svoj 40. rođendan jer između oca i sina 'još uvijek postoji puno ljubavi'.

Očekuje se da će 75-godišnji monarh nazvati svog sina putem Skypea u nedjelju poslijepodne po britanskom vremenu, kako bi mogli porazgovarati čim se vojvoda od Sussexa probudi u Kaliforniji.

'Oni vole koristiti Skype kada komuniciraju jer se mogu vidjeti i sve je to postavilo osoblje tako da radi glatko', rekao je izvor.

'Okrugli' rođendan

Ali drugih čestitarskih poziva na 'okrugli' Harryjev rođendan neće biti jer braća 'čak ni ne razgovaraju', piše Daily Mail.

Kako se ranije pisalo, princ Harry otići će na odmor s 'najbližim prijateljima' kako bi proslavili njegov rođendan, dok će Meghan ostati kod kuće s njihovo dvoje djece, Archiejem i Lilibet. To će navodno uslijediti nakon zabave u njegovoj vili u Montecitu u Kaliforniji.

  • +4
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia

Iako su Harry i William obično zajedno slavili velike životne prekretnice, izvor je rekao za The Mirror da 'neće biti transatlantskog poziva između njih dvoje na Harryjev veliki dan.' Insajder je dodao: 'Kakvu su promjenu donijele godine. Kad je Harry napunio 30 godina, činilo se da ništa ne može stati između njega i njegova brata. A sada William i Harry čak i ne razgovaraju'. Razdor između braće produbio se nakon što je princ Harry objavio svoje memoare, Spare, prošlog siječnja, a princ od Walesa je navodno sugerirao da postoji 'nula mogućnosti' da bi Harry mogao biti dobrodošao natrag u kraljevsku obitelj.

Harry se u knjizi jako zamjerio nelim članove kraljevske obitelji. Optužio je Williama da ga je napao u svađi zbog Meghan i tvrdio da su se njegov brat i njihov otac sukobili s njim nakon sprovoda princa Philipa 'tražeći svađu'.

William i Harry ne razgovaraju mjesecima i trenutno nemaju nikakav kontakt.

Ranije ovog mjeseca otkriveno je da su i William i Harry prisustvovali sprovodu svog strica Roberta Fellowesa, ali svjedoci su rekli da nisu vidjeli braću da razgovaraju. Navodno su sjedili odvojeno u stražnjem dijelu crkve Sv. Marije u Snettishamu gdje se održavala služba za lorda Fellowesa školovanog u Etonu.

Prema The Mirroru, Harryjevi prijatelji rekli su da je on odlučan poboljšati svoj odnos s ocem, posebno s obzirom na njegove zdravstvene probleme, a prema nekim nagađanjima, Harry se neće vratiti na kraljevske dužnosti osim ako se William ne ispriča, ali da bi bio voljan 'pomoći' Tvrtki ako to njegov otac zatraži.