različiti karakteri

Braća se ne slažu: Kralj Charles i princ Andrew u zategnutim odnosima

02.08.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Princ Andrew poznat je i kao problematičan mlađi brat britanskog kralja kojeg je kraljica Elizabeta lišila vojne časti. Osramoćeni princ lišen je i kraljevskih povlastica, a kralj Charles odlučio mu je oduzeti i krov nad glavom

Kralj Charles III. okarakteriziran je kao emotivan kralj s velikom željom za mirom i skladom, no to ne znači da je voljan preći preko standarda monarhije čija mu je dobrobit najbitnija. U razdoblju kada Britaniju trese financijska kriza, kralj je odlučio srezati troškove, a nekim članovima obitelji to nije sjelo najbolje.

Među njima je i princ Andrew, Charlesov mlađi brat čiji je život obilježen navodnim prijateljstvom s osramoćenim Jeffreyjem Epsteinom.

Naime, Andrew više ne posjeduje kraljevske i vojne časti, a u siječnju ga je stariji brat izbacio iz Buckinghamske palače, ali i iz njegovih tamošnjih ureda. Vojvoda je od tada potražio utočište u svojoj drugoj kraljevskoj rezidenciji, raskošnom imanju od 46 milijuna dolara koje se zove Royal Lodge.

To je imanje od velikog značaja za kraljevsku obitelj, no Charles ne planira da se Andrew dugo zadržava tamo, već ga planira preseliti u Frogmore Cottage, rezidenciju koja je donedavno pripadala princu Harryju i Meghan Markle.

Tijekom odrastanja, Andrew i Charles redovito su se zajedno pojavljivali na javnim obvezama, predstavljajući monarhiju i obavljajući službene dužnosti. Često su posjećivali dobrotvorne događaje, državne posjete i kraljevska vjenčanja, a sve kako bi pokazali da u kraljevskoj obitelji vlada idila.

U mlađim danima Charles i Andrew provodili su zajedno i slobodno vrijeme, a zanimljivo je istaknuti da je upravo princeza Diana upoznala Andrewa sa Sarah Ferguson.

Međutim, dvojac je oduvijek bio posve različit. Charles je bio ozbiljniji i intelektualniji, dok je Andrew bio otvoreniji i skloniji zabavi, što ga je naposlijetku i koštalo dobrog ugleda. Nakon rastave braka i skandala s maloljetnom Virginijom Giuffre, brat Charles nikad mu nije oprostio narušavanje ugleda obitelji.

od dosade do zabave

Najslađi trenuci Louisa, Charlotte i Georgea: Ma kakvi Charles i Camilla, oni su prave zvijezde krunidbe

Pogledaj galeriju