još mora odmarati

Britanska princeza prekinula šutnju nakon nesreće na jahanju

03.07.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Sestra kralja Charlesa III., princeza Anne, oglasila se nakon petodnevnog boravka u bolnici nakon što je zadobila ozljede glave i potres mozga tijekom incidenta na svom seoskom imanju u Engleskoj. Princeza, koja redovito preuzima većinu godišnjih angažmana izvan grupe zaposlenih članova kraljevske obitelji, oglasila se u ponedjeljak

Princeza Anne je trebala otputovati u Kanadu na obilježavanje 100. godišnjice Newfoundlandskog nacionalnog ratnog Memorijala, no mora se odmoriti i odustati od javnih aktivnosti.

U njenom odsustvu, guverner Kanade održao je govor, objavljen na njegovoj web stranici, na kojoj je prenio poruku princeze Ane.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'S dubokim žaljenjem ne mogu biti s vama danas dok obilježavate hrabre napore i žrtve pripadnika puka Newfoundland koji su krenuli u bitku prvog dana velikog rata', poručila je. 'Jako se dobro sjećam da sam vam se pridružila 2016. godine, povodom 99. obilježavanja bitke kod Beaumont Hamela. Duboko sam ožalošćena što vam se neću moći još jednom pridružiti te vam upućujem najbolje želje na ovaj poseban memorijalni dan', zaključila je princeza.

Trenutno se oporavlja u svom domu Gatcombe Parku u okrugu Gloucestershire u Engleskoj, u blizini seoske rezidencije kralja Charlesa III.

ZARA TINDALL

Nećakinja kralja Charlesa još jednom pokazala da za nju kraljevska pravila - ne vrijede!

Pogledaj galeriju