zahvaljujUći sinu

Daniel Day-Lewis vraća se glumi nakon sedam godina mirovine

02.10.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Trostruki dobitnik Oscara glumit će u redateljskom prvijencu svog sina Ronana Day-Lewisa, filmu 'Anemone'. Daniel Day-Lewisu, to će biti prva uloga nakon filma 'Fantomska nit' za koji je svojedobno rekao da će biti njegov posljednji, prije nego što se umirovi

Trostruki dobitnik Oscara, 67-godišnji Daniel Day-Lewis završava svoju glumačku mirovinu kako bi glumio u redateljskom debiju svog sina, potvrdila je u utorak američka nezavisna producentska kuća Focus Features.

Otac i sin zajedno su napisali scenarij za film koji se istraživanjem zamršenih odnosa između očeva, sinova i braće. Filmu 'Anemone' trenutno se snima u Manchesteru, a uloge u njemu su dobili Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley i Safia Oakley-Green.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Ne podnosi novinare

Daniel Day-Lewis debitirao je na platnu kao tinejdžer u 'Sunday Bloody Sunday' prije nego što je nastavio niz nezaboravnih dramskih uloga, uključujući Hawkeyea u 'The Last Of The Mohicans'. Poznat je po svojoj predanosti metodičkoj glumi (on ju je razradio do ekstrema pa ga s pravom nazivaju najvećim kameleonom suvremenog filma), a Oscare je osvojio za najboljeg glumca, za ulogu irskog pisca s invaliditetom Christyja Browna u 'My Left Foot', naftaša Daniela Plainviewa u 'Bit će krvi' i Abrahama Lincolna u 'Lincolnu' Stevena Spielberga.

Izvor: Društvene mreže

Poznato je da ne podnosi novinare i da je najsretniji kad je na selu u Irskoj, a zbog ljubavi prema toj zemlji ima dvojno državljanstvo - i britansko i irsko. Prije sedam godina, u službenom je priopćenju objavljeno da napušta glumu. 'Daniel Day-Lewis više neće raditi kao glumac. Neizmjerno je zahvalan svim svojim suradnicima i publici tijekom godina', pisalo je u priopćenju.

  • +2
Daniel Day-Lewis Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Sina Ronana (26) dobio je u braku s redateljicom i spisateljicom Rebeccom Miller, kćeri čuvenog pisca Arthura Millera. Ronan je redatelj je i slikar čija koji je upravo debitirao samostalnom izložbom u Hong Kongu. Osim njega, glumac ima i sinove Cashela i Gabriela Kane Day Lewisa.