SREDNJOŠKOLSKI DANI

Djevojke, lažna imena i tajni agenti: Prijatelji Barrona Trumpa otkrili pravu istinu o njemu

31.07.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Prema saznanju Daily Maila, Barrona Trumpa su tijekom školovanja u stopu pratili pripadnici Tajne službe, a zbog oca Donalda Trumpa pohađao je nastavu pod pseudonimom. Kako bi bio u potpunosti siguran, nije mu bilo dopušteno korištenje društvenih mreža, no to nije jedino što mu je bilo zabranjeno

Kako su otkrili učenici koji su s njim pohađali školu, najmlađeg sina bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, kojeg je dobio u braku s Melanijom Trump, na kampusu su pratili tajni agenti. Osiguranje je išlo do te mjere da su ga pratili do WC-a, ali i stajali ispred učionice u kojoj se održavala nastava.

Iako su učenici, kao i profesori, dobro znali da s njima nastavu pohađa Trumpov sin, u školskom sustavu on je bio zaveden pod imenom Jack (ostatak pseudonima Daily Mail nije objavio sigurnosti radi; op.a.), a sve kako se ne bi hakirali njegovi osobni podaci ili javnosti otkrile njegove ocjene.

Te izvanredne mjere zapravo su bile dio strogo povjerljivih sigurnosnih napora da bi se zaštitila Barronova privatnost tijekom tri godine, koliko je proveo u elitnoj privatnoj školi Oxbridge u West Palm Beachu na Floridi.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Bivši razredni kolege, od kojih su mnogi nasljednici iz bogatih obitelji koje podržavaju republikance, sjećaju se Barrona kao šarmantnog učenika besprijekornog ponašanja koji je obožavao igrati nogomet, ali i videoigricu Clash of Clans. S druge strane, smatrali su ga velikom enigmom jer nije sudjelovao ni u kakvim sportskim aktivnostima, nije posjećivao zabave niti je jeo s ostalim učenicima.

Osobni zahtjev Melanije

Na osobni zahtjev njegove zaštitnički nastrojene majke Melanije, Barronovo ime, kao i lice, bilo je zabranjeno spominjati i objavljivati na društvenim mrežama te je on ujedno bio jedini učenik koji nije nijednom spomenut u godišnjaku škole.

'Barron je bio vrlo zabavan i društven, no i jako tajanstven. Nikada nije dolazio na nogometne utakmice ili školske plesove. Mislim da se nije sastajao ni s kime izvan škole niti je išao na spojeve. Ako je i imao djevojku, to je bila strogo čuvana tajna i mi to nikad nismo doznali', otkrio je za Daily Mail njegov bivši školski kolega i dodao:

RIJETKO POJAVLJIVANJE

Najmlađeg Trumpovog sina rijetko viđamo: 'Mali' Barron viši je od dva metra i isti je tata

Pogledaj galeriju

'Siguran sam da se zabavljao na svoj način, ali šteta je što nije imao normalan srednjoškolski život kao svi mi ostali.'

Potpisivanje ugovora o tajnosti

Inače, školu Oxbridge osnovao je 2011. milijarder William Koch, brat republikanskih megadonatora Charlesa i Davida Kocha, a Barron ju je upisao 2021., nakon što su se Trumpovi iz Washingtona preselili u Mar-a-Lago na Floridi.

Godišnja školarina iznosi 38.300 eura, a prilikom upisa potpisuje se ugovor o tajnosti. Da pohađa Oxbridge, doznalo se tek kada je Trump u jeku sudske parnice koja se vodila protiv njega zatražio odgađanje kako bi 17. svibnja mogao otputovati na Floridu i prisustvovati maturi sina.

  • +5
Melania i Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svi koji su toga dana stigli na svečanu proslavu bili su pregledani detektorima metala, a visoko iznad tribina bili su smješteni snajperisti Tajne službe. Iako je Barron većinu školovanja odradio online, kada je išao u školu, dolazio bi terencem Tajne službe oko 8.30, tek kada bi se predvorje ispraznilo i kada bi nastava već počela.

Briljirao je u znanosti

'Mnogi su se roditelji zabrinuli da bi škola mogla postati meta kada su čuli da on dolazi u Oxbridge. Kada je stigao, bila je to velika stvar i svi su ga željeli upoznati, no nakon nekog vremena to se normaliziralo. Klinci jedva da su obraćali pozornost na Tajnu službu', otkrio je bivši školski kolega.

Inače, Oxbridge ima čak 24 sveučilišna tima, konjičke i jedriličarske programe te školu zrakoplovstva sa simulatorom letenja, a može se pohvaliti time da je 100 posto učenika primljeno na najprestižnije fakultete i sveučilišta. Barron se, kažu, okušao u zrakoplovstvu, a briljirao je u znanosti.

OKUPLJANJE REPUBLIKANACA

Predstava samo za javnost, ili? Melania nije skidala osmijeh dok ju je Trump grlio i ljubio

Pogledaj galeriju

Isti kao svi

Po školi je hodao u istoj uniformi kao i ostali đaci - u tamnoplavim hlačama, crvenoj ili bijeloj polo majici i džemperu. Iako školska kantina više nalikuje nekom vrhunskom restoranu - s bogatom ponudom švedskog stola na kojem su bile američka, azijska, indijska hrana... salatni i voćni bar, a posluživao se čak i biftek - Barron nikada nije ručao s prijateljima. Iako bi za vrijeme užine odlazio u kantinu s njima, nikada ga nisu vidjeli da nešto jede. Uvijek je govorio da će pričekati da dođe kući te da će onda jesti.

Barron ove jeseni kreće na fakultet, što je javno potvrdio i njegov otac Donald, no može se pretpostaviti da će se o njegovu odabiru doznati tek nakon što diplomira.