RASTUŽuju FANOVE

Drama s Dalekom obalom: Dvornik postao pjevač, a Hrepa tvrdi: 'To je uršavanje institucije'

29.06.2024 u 17:40

Bionic
Reading

Kultni bend je prošle godine doživio raskol. Neko vrijeme su djelovali s Jakšom Jordesom, a pod odobravanjem i podrškom Marijana Bana, snimali pjesme koje je publika odlično prihvatila i održali brojne koncerte, a onda je na stranici benda na Facebooku objavljeno da prestaju s djelovanjem te da će se posvetiti svojim solo karijerama. Ubrzo je ova objava nestala, a Jordes i Boris Hrepić Hrepa su nastavili raditi skupa. Nedavno su nastupili na Melodijama Jadrana

Ostatak benda, Zoran Ukić i Jadran Vušković su obznanili da je njihov novi pjevač Dean Dvornik. Za In Magazin su ispričali da 'nije bilo zle krvi među bivšim članovima'.

'Nemam odgovor na to pitanje, to trebaš pitat ljude koji su izašli iz benda. Mene kad vide na ulici ne kažu eno Zoran Ukić, nego Zoki iz Daleke obale. Tako da prestar sam za izmišljat neki novi bend. Kroz vrata možeš ući i izaći, nikad niko nikoga nije tjerao', izjavio je Ukić.

PROMOCIJA U HARD PLACEU

Bez Marijana Bana: Ovako danas izgledaju članovi Daleke obale

Pogledaj galeriju

Na Facebooku se odmah oglasio Boris Hrepić Hrepa, koji je uz Marijana Bana suosnivač Daleke Obale.

'1. Prilog je o kao nastavku rada Daleke obale s novim pjevačem, što je bez ijednog izvornog člana, tj. Marijana Bana i mene, i te kako upitan moralan čin i totalno urušavanje jedne institucije. Ova zadnja Daleka obala koja se raspala krajem prošle godine je bio škakljiv potez ali je uspio prvenstveno zbog toga sto smo bili trojica od prije i što je uz blagoslov Bana Jakša s bojom glasa, profesionalizmom i frontmenskom energijom odlično preuzeo pjevačko mjesto u bendu. Upitan je i daljnji prepoznatljivi autorski pečat, prvo bez Bana a i mene kao drugog autora Daleke obale.

2. U prilogu se više puta spominje moje ime, u stilu pozvan sam u bend ali da sam nakon nešto razmišljanja i konzultacije s nekim (?) kasnije to odbio što je čista neistina. Dean me nazvao s upitom da li ću otići na jednu svirku s njim i drugom dvojicom, bez ikakvog spominjanja pod kojim bi se imenom išlo, i ja sam tu ponudu isti tren odbio bez sekunde razmišljanja jel' s određenom osobom u životu ne želim više imati ikakva posla. Razgovor je trajao dvije minute',

3. Na početku spomenutog TV priloga Dean i njih dvojica na čisti playback izvode pjesmu The Obale i u snimci se čuje moja aranžirana i odsvirana gitara. Toliko o njihovom 'prašenju' što se spominje na početku priloga. Ne volim ovakve statuse i puno mi je draže pisati o kreativnim aktivnostima ali šutiti o ovome ne mogu', poručio je Hrepić.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Podsjetimo, prvi raspad se zbio 2001. godine. Bio je to za sve poklonike Daleke obale veliki šok. Dugo ih nije bilo, a onda je prije tri godine objavljen trostruki CD i dva vinila benda. Svi osim Bana skupili su se i ponovno zasvirali. 20 godina nakon razlaza, uslijedila je nova pjesma 'Lipi dani' na kojoj im je trebao saksofonist, a on je bio Jakša Kriletić Jordes. Publika ga je sjajno prihvatila kao pjevača no idila je trajala tri godine.