o Saši Antiću i TBF-u

Film iz serijala 'Zauvijek autor' prebačen u glavni program Vukovar film festivala

22.08.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Ekipi koja je realizirala dokumentarni serijal 'Zauvijek autor' u produkciji Hrvatskog društva skladatelja i HRT-a ne prestaju stizati dobre vijesti. Naime, nedavno je objavljeno da je vodstvo Vukovar film festivala uspjelo izboriti pretpremijeru filma o Saši Antiću i TBF-u prije nego će isti, po prije osmišljenom planu, biti emitiran kao jedna od sedam preostalih epizoda u jesenskoj shemi državne televizije

Tako je priča o fenomenalnom splitskom tekstopiscu i popularnoj grupi uvrštena u popratni program Festivala. No, došlo je do obrata. Naime, nakon što ga je stručni žiri Vukovar film festivala pogledao, dokumentarac o Saši i TBFu, iz popratnog su programa uvrstili u glavni program tog, već 18. Festivala podunavskih zemalja.

'Što još da vam kažem? Nakon onakve medijske pozornosti oko prvih pet epizoda serijala 'Zauvijek autor', sama vijest da će gledatelji u Vukovaru vidjeti priču o genijalnom Saši i bendu bila je prelijepa. Ali, sada, iako sam potpuno svjestan da ne možemo sanjati nagrade, biti u konkurenciji s filmovima i afirmiranim autorima iz nekoliko zemalja, ogromna je čast našoj maloj ekipi. Pa zamislite samo, u konkurenciji smo s filmom '20 dana u Mariupolu' koji je osvojio Oscara', oduševljen je scenarist i redatelj Toni Volarić dodatno sretan terminom i mjestom prikazivanja filma, zadnju večer Festivala, u nedjelju 1. rujna u Hrvatskom domu Vukovar. Naravno i sam će Saša biti na projekciji.

Film o Saši Antiću, zaslužnim za brojne izvrsne tekstove TBFa, ali i drugih rap projekata tijekom zadnjih desetljeća, objašnjava važnost kroničarske note Sašinih tekstova zbog kojeg ga mnogi u Splitu, a i neki sugovornici u filmu, prozivaju suvremenom verzijom legendarnog Miljenka Smoje i boljim pjesnikom od Johnnyja Štulića. Ekipu koja je realizirala film čine još snimateljica Andrea Kaštelan, montažer Alen Horvatić, ton majstor Viktor Grabar i majstorica šminke Sanja Krstulović.