KOLAČ OD LIMUNA I MAKA

Gosti stižu, a vi još uvijek ne znate što bi im poslužili za desert? Evo ideja...

31.12.2021 u 16:35

Bionic
Reading

Domaća glumica Sanja Vejnović odavno se pokazala i kao pravi ekspert u kuhinji, pa je tako nedavno izdala i vlastitu kuharicu koja je, kako je otkrila, gotovo rasprodana. A tim povodom odlučila je sa svojim obožavateljima na Instagramu podijeliti recept za jedan jednostavni kolač

Sastojci:

BISKVIT:

  • 225 g maslaca sobne temperature
  • 225 g šećera
  • 275 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 jaja 100 ml mlijeka
  • 25 g sjemenki maka korica
  • 2 nešpricana limuna
  • sok od 2 nešpricana limuna

GLAZURA:

  • 150 g šećera u prahu
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema:

1. Ugrijte pećnicu na 180 C. Obložite kalup (veličine 10 x 30 cm) papirom za pečenje.

2. U posudi promiješajte sve suhe sastojke; brašno, prašak za pecivo i sjemenke maka. Maslac sobne temperature mikserom pjenasto umutite.

3. U posudu za miješanje stavite cijela jaja i šećer. Miksajte ih dok ne dobijete pjenastu smjesu kojoj dodajte izrađeni maslac i naribanu limunovu koricu.

4. Postepeno dodajte sve suhe sastojke ne prestajući miksati. Smjesi sada dodajte mlijeko i limunov sok i sve dobro izmiksajte.

5. Smjesu izlijte u kalup, poravnajte površinu i pecite u zagrijanoj pećnicu 40-45 minuta. Zabodite čačkalicu u sredinu biskvita i ako je čačkalica suha kad ju izvadite kolač je pečen.

6. Izvadite kolač iz kalupa i stavite ga na rešetku za hlađenje 15 minuta. Pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Glazuru prelijte preko još toplog kolača.