Domaća glumica Sanja Vejnović odavno se pokazala i kao pravi ekspert u kuhinji, pa je tako nedavno izdala i vlastitu kuharicu koja je, kako je otkrila, gotovo rasprodana. A tim povodom odlučila je sa svojim obožavateljima na Instagramu podijeliti recept za jedan jednostavni kolač
Sastojci:
BISKVIT:
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g šećera
- 275 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 4 jaja 100 ml mlijeka
- 25 g sjemenki maka korica
- 2 nešpricana limuna
- sok od 2 nešpricana limuna
GLAZURA:
- 150 g šećera u prahu
- 2 žlice limunovog soka
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 180 C. Obložite kalup (veličine 10 x 30 cm) papirom za pečenje.
2. U posudi promiješajte sve suhe sastojke; brašno, prašak za pecivo i sjemenke maka. Maslac sobne temperature mikserom pjenasto umutite.
3. U posudu za miješanje stavite cijela jaja i šećer. Miksajte ih dok ne dobijete pjenastu smjesu kojoj dodajte izrađeni maslac i naribanu limunovu koricu.
4. Postepeno dodajte sve suhe sastojke ne prestajući miksati. Smjesi sada dodajte mlijeko i limunov sok i sve dobro izmiksajte.
5. Smjesu izlijte u kalup, poravnajte površinu i pecite u zagrijanoj pećnicu 40-45 minuta. Zabodite čačkalicu u sredinu biskvita i ako je čačkalica suha kad ju izvadite kolač je pečen.
6. Izvadite kolač iz kalupa i stavite ga na rešetku za hlađenje 15 minuta. Pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Glazuru prelijte preko još toplog kolača.