Kulinarske emisije zadnjih godina postale su iznimno popularne. Gledanje pripreme raznih specijaliteta mnoge ostavlja bez daha, a kroz njih se uvijek mogu 'pokupiti' i korisni savjet, trikovi. 2006. počela je s emitiranjem emisija 'Kod Ane', a Ana Ugarković ušla je tada u mnoge domove, kuhinje i srca
Emisiju i nevjerojatne kulinarske vještine Ane Ugarković pratile su sve generacije. Uvijek je spravljala jela u svojoj živopisnoj kuhinji, a onda bi s tržnice stigao Rene Bakalović te joj pomagao ili unio malo kaosa u njezinu kuhinju uvijek s nekim zanimljivim pričama, savjetima a kod nje su često u jelima užiala i poznata imena iz gastro svijeta.
Anina televizijska avantura zapravo je počela 2002. u HRT-ovoj emisiji 'Kruške i jabuke' te emisijom 'Život uživo'. Ranije je izjavila da joj 'televizija nikad nije bila želja' no rado se sjeća rada na emisiji 'Kod Ane'. Objavila je i nekoliko kuharica, te se 2009. godine pojavila u showu 'Ples sa zvijezdama', a nakon toga se povukla iz javnosti. Postala je vlasnica bistroa u Zagrebu, a onda ga je nakon nekog vremena prodala i okrenula novu stranicu te nakon godina maštanja preselila u Istru.
Ondje je preuredila staru štalu u mjesto za druženje i gastro-radionice. Radionice su tematske i vezane uz vrt koji ima. Kad nema radionice, radi domaću paštu, raviole, kiseli povrće.
U vezi je sa sportašem, zaljubljenikom u alpinizam i ronjenje Igorom Jelićem. O ljubavi javno nije govorila, ali je zato pričala o svojoj protiv depresije, u emisiji 'Osmi kat' 2012. godine.
Tada je otkrila da je u spomenutu emisiju došla na nagovor Igora koji je i sam bolovao od depresije.Često dijeli sve što radi i što je veseli sa svojim pratiteljima na Instagramu. 'I meni i njemu to je pozitivno iskustvo. Puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihvatila sam sebe, malo me toga može uzdrmati kao prije. Treba se boriti, nije lako. Kod mene je taj proces trajao nekoliko godina, ali isplatio se', poručila je tada Ana.