KRALJEVSKI FAUX PAS

Grupa veća od šest: Kate Middleton i princ William ogriješili se o epidemiološke mjere?

22.12.2020 u 20:27

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea i njen muž, princ William, navodno su ulovljeni kako krše epidemiološko pravilo koje kaže da je zabranjeno okupljanje više od šest osoba, no oni tvrde kako to nije točno

Kate Middleton i princ William sa djecom priključili su se šetnji kraljičinim posjedom u Norfolku koji trenutno odiše blagdanskom atmosferom. Problem je nastao kad su u javnost isplivale fotografije vojvotkinje, princa i njihovo troje djece kako se druže s obitelji princa Edwarda koji su također bili na istoj šetnji.

Daily Mail objavio je sporne fotografije na kojima se vide dvije grupe koje hodaju jedna ispred druge, a zatim navodno zajedno. Epidemiološka mjera strogo navodi da grupe ne smiju biti veće od šest osoba, što uključuje i djecu bilo koje dobi. Prvo kršenje tog pravila nosi kaznu od 200 britanskih funti.

Daleko od toga da si britanska kraljevska obitelj ne može priuštiti platiti kaznu, no za sad se tvrdi da su dvije obitelji šetale odvojeno, no da je moguće kako je u određenim trenucima tijekom šetnje koja je trajala sat i pol zbog djece bilo nemoguće održati udaljenost.

Cijela priča pojavila se u javnosti taman nakon što su vojvotkinja Kate i princ William objavili svoju božićnu čestitku.