NJEGOVA STRANA PRIČE

Hoće li mu 'presuditi' njegovi ljudi? Kao svjedok na sudu bi se trebao pojaviti i bivši pomoćnik princa Andrewa

01.02.2022 u 21:59

Bionic
Reading

Sudac u New Yorku tražio je od bivšeg pomoćnika vojvode od Yorka da pod zakletvom da svoj iskaz i ispriča što zna o događajima za koje je Virginija Giuffre optužila princa Andrewa

Čini se kako bi mu se njegovo žestoko poricanje optužbi Virginije Giuffre, koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje dok je bila maloljetna, uskoro moglo obiti o glavu. Prema pisanju stranih medija, koji prate cijelu situaciju vezanu uz vojvodu od Yorka, kao svjedok bi se na sudu u New Yorku uskoro mogao pojaviti i bivši pomoćnik princa Andrewa.

Kako piše Times, riječ je o Robertu Olneyju, koji je radio za princa Andrewa u doba kada su se navodni incidenti odvili, a koji bi trebao pod zakletvom dati izjavu o povezanosti njegovog tadašnjeg poslodavca i pokojnog Jeffreyja Epsteina, osuđenog pedofila, za kojeg je Giuffre rekla kako ju je 'posuđivao u seksualne svrhe' kraljičinom omiljenom sinu.

  • +6
Princ Andrew Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novi sudski dokumenti otkrivaju da je sudac Lewis A Kaplan, zadužen za građansku tužbu Virginije Giuffre u Americi, pisao Visokom sudu pravde u Velikoj Britaniji, kao i australskom državnom odvjetniku, tražeći od njih pomoć u sastavljanju dokaza za tužbu. Navodno je zatražio svjedočenje četvero ljudi - Roberta Olneyja, Shukri Walker, potencijalnog očevica koja tvrdi da je vidjela vojvodu u noćnim klubu Tramp, Roberta Giuffrea, supruga Virginije Giuffre i njezine psihologinje, dr. Judith Lightfoot.

Zatražio je da se Olney ispita sve u vezi komunikacije princa Andrewa s Jeffreyjem Epsteinom i Ghislaine Maxwell, ali i njegovim putovanjima u Epsteinove vile. Svi iskazi trebali bi biti prikupljeni do 29. travnja 2022. godine.