savjet bivše prve dame

Isprobajte omiljeni kolač Baracka Obame, sastojke već sigurno imate

23.11.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Promoviranje zdravog života bila je jedna od glavnih dužnosti dok je obavljala ulogu prve dame Amerike, a posebno u kampanji 'Let’s move' koja je imala za cilj smanjiti pretilost kod djece. Nakon napuštanja Bijele kuće, Michelle će, najavila je, nastaviti sa svojom misijom

Prehrambena politika Michelle Obama primorala je proizvođače hrane da podignu standard označavanja sastojaka u namirnicama, a restorani su uz svako jelo počeli navoditi koliko ima kalorija.

Poznata je ljubiteljica kuhanja a 2012. godine je objavila i knjigu 'American Grown: The Story of the White House Kitchen and Gardens Across America'.

U njoj na 271 stranici promovira vrtlarstvo i zdravu hranu. Među ostalim, ondje su i neki od najdražih jela obitelji Obama poput kolača od jabuka za kojeg Michelle tvrdi da njezin suprug Barack obožava.

SASTOJCI:

Punjenje:

  • 8 Granny Smith jabuka, oguljene i narezane (ili vrećica smrznutih oguljenih jabuka)
  • 1 1/2 do 2 šalice smeđeg šećera
  • 1 1/2 žličice cimeta
  • 1 žličica mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 šalice bijelog brašna

Kora:

  • 3 lista gotovih kora za pita
  • 1 štapić maslaca

Priprema:

Pomiješajte sastojke za punjenje i pustite da preko noći odstoje u hladnjaku. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva, a s maslacom premazati i pobrašniti dno posude za pečenje. Posložiti jednu i pol koru za pitu i probosti je s vilicom. Istresite punjenje i na nekoliko mjesta stavite malo maslaca. Prekriti sve s ostatkom kora prekrivajući cijelu smjesu te pritisnite rubove kora kako bi punjenje bilo u potpunosti prekriveno. Premažite rastopljenim maslacom, smanjite temperaturu pećnice na 150 stupnjeva i pecite tri sata. Zbog sporog pečenja kora u konačnici omekša i upravo se to navodno najviše sviđa Baracku Obami.

Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
    +2
Michelle Obama Izvor: EPA / Autor: STR