INTERVJU

Ivan Pažanin: 'Ispunjen sam i sretan čovjek, više mi ništa ne smeta. Radim i uživam s emocijom'

15.03.2021 u 06:47

Bionic
Reading

Kulinarska zvijezda koju gledatelji trenutno mogu pratiti u čak dva RTL-ova showa, 'Tri, dva, jedan – kuhaj! te novog 'Guštan… s Pažaninom', svjedoči o tome da u vremenu pandemije ima i nečeg dobroga. Omiljeni kuhar ostvario si je dugogodišnju želju i nabavio psa, jazavčara Pjera, a uskoro će otvoriti novi restoran u Splitu. O snimanju u pandemijskim uvjetima, kuhanju, koje je u doba lockdowna mnogima postalo jedna od omiljenih zanimacija, i food blogerima govorio je za tportal

Čim je prvi put stao pred kamere i pojavio se na malim ekranima, Ivan Pažanin izazvao je salvu reakcija, posebno među ženskim dijelom gledateljstva. Njegov dalmatinski šarm i naočitost (uz neprijepornu stručnost u poslu) otad se spominju u gotovo svakom članku. Mnogi su ga zavoljeli kao člana žirija emisije 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', no od ovog tjedna mogu ga upoznati i u nešto drukčijem izdanju. Gledateljima RTLplaya priuštit će kulinarske užitke te neke dijelove iz svog privatnog života u emisiji 'Guštan… s Pažaninom'. U goste će mu dolaziti članovi obitelji i prijatelji, poznate osobe iz društvenog života.

Kako je proteklo snimanje oba showa ('Tri, dva, jedan - kuhaj!' i 'Guštan… s Pažaninom') s obzirom na pandemiju?

Oba snimanja su odlično prošla, bez ijednog problema, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Jako sam sretan i zadovoljan zato što je sve prošlo i odrađeno na visokoj razini, a znamo kako je teško raditi takve projekte uz današnje uvjete. Veliko hvala svima koji su radili na oba projekta.

Kakvi su po vama bili ovogodišnji kandidati u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' i u čemu su najčešće bile njihove greške?

Ovogodišnji kandidati su jako dobri. I više od toga! Iskoristili su rad od kuće i jako se dobro educirali i pripremili. Njihove greške uvijek su početničke, ali to se i može očekivati, zato imaju nas mentore.

Kako ste birali goste za emisiju 'Guštan… s Pažaninom'?

Svoje goste birao sam prvenstveno srcem i dušom, a vidi se to i po atmosferi. Jedino tako imate pravu emisiju.

Osim što ste u svom domu u Splitu ugostili drage ljude te im pripremili jela, ujedno ćete educirati publiku. Od koga ste vi najviše naučili?

Naravno da je svaki kuharski show vrsta edukacije za sve koji to žele, a ja sam učio od mnogih vrhunskih kuhara. Od svakoga sam pokupio nešto posebno što je mene označilo, ali najviše moram izdvojiti chefa Bracu Sanjina, moga prijatelja i mentora.

Kuhanje je u doba lockdowna mnogima postalo jedna od omiljenih zanimacija, a učenje novih recepata i svladavanje drugačijih tehnika odličan način za razbibrigu. Veseli li vas to?

Apsolutno me veseli. Kada vidim kako ljudi kuhaju s ljubavlju, željom i motivacijom, nitko sretniji od mene.

Smeta li vam to što su vijesti vezane uz vas uglavnom one o vašem izgledu, šarmu ili privatnom životu, a manje o poslu?

Veseli me svaka vijest ako je pozitivna. Ispunjen sam i sretan čovjek, više mi ništa ne smeta. Radim i uživam s emocijom.

Ivan Pažanin
  • Ivan Pažanin
  • Ivan Pažanin
  • Ivan Pažanin
  • Ivan Pažanin
  • Ivan Pažanin
    +4
Ivan Pažanin Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA za RTL

Kad smo se već dotaknuli te teme, nemoguće je ne primijetiti da se brinete o svom tijelu. Postoji li neki posebni režim prehrane koji vam pomaže da održite fit formu?

Nemam nikakav poseban režim prehrane, samo raznovrsna hrana i po mogućnosti svaki dan kuhano.

Kako biste najjednostavnije opisali svoj pristup kuhanju i pripremi hrane?

Moj pristup kuhanju i pripremanju hrane čista je emocija. Smatram da je to jedini način uspjeha.

Ugostiteljstvo je posljednjih mjeseci u velikim problemima, no vi otvarate restoran, točnije dalmatinski street food. Kakav je prostor, osoblje koje ste odabrali?

Da, otvaram. Teška su vremena, moramo misliti na svaku kunu ulaganja i najviše nas ubija neizvjesnost epidemiološke situacije, ali ja sam uvijek optimist i mislim pozitivno. Moram ići naprijed, to mi daje energiju, ljubav i želju.

Puno ljudi kuhanje opušta, vama je to ipak posao. Kako se vi opuštate, što vam je najveći užitak?

Najveći užitak i moje opuštanje je kuhanje, jednostavno je to dio mene i mog života, ali brzo će ljeto i onda kad uz to skočite u more… Ma jednostavno neprocjenjivo!