intervju

Jelena Rozga: 'Nasmijana sam i pozitivna i kad je najteže, ali nezahvalno bi bilo žaliti se'

03.08.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Zbog brojnih hitova, vječno pozitivne energije i ljupkosti s kojom lako osvaja sve oko sebe, Jelena Rozga odavno je postala miljenica publike ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji. Dugo već vlada scenom i neprestano stječe nove fanove svojim glazbenim uratcima, koncertnim nastupima i medijskim istupima. Za tportal je pričala o zanimljivim životnim temama, karijeri (koja traje već skoro tri desetljeća) svojoj izdržljivosti i nepokolebljivosti, a saznali smo i što misli o plastičnim operacijama i estetskim korekcijama

Jedna od najvećih glazbenih zvijezda na našim prostorima, nedavno je predstavila novi singl 'Lavica' koju njezina publika već veliko sluš i pjeva, a mnogi je nazivaju nasljednicom njezine 'Bižuterije'. Jelena Rozga mnogo je puta pokazala da je njezina krhka vanjština prividna. Uz profesionalne izazove bilo je tijekom godina i onih privatnih s kojima se suočila, no odvažna, samosvjesna, poput prave lavice o kakvoj pjeva u pjesmi, sve je s puno životnog optimizma savladala. Sve je kod nje posloženo na svim poljima zbog čega je neizmjerno sretna.

Uživa u svakoj noti

Riječi vaše nove pjesme glase 'Uzmi lutku na koncu, a ne ženu k'o ja, ja sam po mome ocu lavica, Uzmi laku k'o pero a ne vjetar k'o ja, ja sam lik i djelo, ja sam lavica...'. Mnoge su se dame poistovjetile s time. Osjećate li se i vi u skladu sa tim stihovima?

Ništa mi nije draže nego čuti da se žene poistovjećuju s mojim pjesmama. Ja sam čak i horoskopska lavica i to dvostruka, tako da mi je ova pjesma savršeno legla. Ne mogu vam opisati koji mi ju je gušt pjevati, uživam u svakoj noti, u svakom stihu pjesme.

Kome prvo pustite pjesmu koju snimite?

Uskom krugu dugogodišnjih prijatelja kojima u potpunosti vjerujem.

Izvor: Društvene mreže

Ljubav joj daje snagu

Imate zaraznu, inspirativnu, pozitivnu energiju, baš kao prava lavica o kojoj pjevate u svom novom singlu. Što vam daje snagu?

Uvijek to ponavljam i ponavljat ću dok god mi se to pitanje bude postavljalo. Snagu mi daje moja publika. Uz takvu podršku i toliku količinu ljubavi koju od njih dobivam ništa mi nije teško. A ako mislite na privatni život onda ljubav, naravno, što drugo daje snagu?

Mislite li da ponekad prelazite i pregazite vlastite granice izdržljivosti?

Izdržljiva sam ja, ali i pazim na sebe. Pretpostavljam da mislite na moju radnu etiku i činjenicu da sam u karijeri propustila samo jedan koncert, i to zbog više sile.. Da, na putu sam stalno, na pozornicu izlazim i pod temperaturom i nasmijana i pozitivna čak i kad je najteže, ali nezahvalno bi bilo žaliti se. Uvijek imam na umu činjenicu koliko sam privilegirana. Pazim na zdravlje i uvijek gledam da se dobro naspavam.

Koja su vas životna iskustva najviše polomila i slomila?

Sva su me životna iskustva samo ojačala.

Imate li neke posebne rituale prije izlaska na pozornicu?

Možda ne baš rituale, ali volim barem nakratko biti na miru, koncentrirati se i osvijestiti trenutak u kojem se nalazim.

Je li danas isti osjećaj kad ste na bini kao i kad ste počinjali?

Pa i je i nije. Jednaka je strast, ali nije samopouzdanje koje je došlo s iskustvom i naravno, greškama iz kojih puno naučiš.. Postoje neki meni vrlo dragi stihovi, koje danas pjevam s puno više autentičnosti, jer ih bolje i razumijem, i to je nešto što možda mogu istaknuti kao osnovnu razliku.. emocija je uvijek ostala ista i uvijek će i ostati.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ništa ne bi mijenjala

S godinama dolaze strahovi koji nas blokiraju i zaustavljaju. Imate li danas tremu?

Imam da, trema je prisutna pred svaki nastup, ali ne bih rekla da je to ona trema koja blokira, naprotiv, trema mi pomaže da se ne opustim, da pazim na svaki detalj, da ništa ne prepustim slučaju i da ne izgubim fokus sa sitnica koje su obično ono najveće.

Jeste li zbog karijere ikada imali osjećaj da propuštate nešto od običnog života?

Na gotovo svaku situaciju u životu možemo gledati iz različitih kuteva, a ja se uvijek trudim gledati iz onog pozitivnog. Sigurno da sam propustila i naravno da sam zbog toga nekad bila i tužna ili frustrirana, ali treba gledati širu sliku. Ja sam već kao djevojčica, kroz balet, naučila da se do cilja ne može doći bez odricanja. Kad sve zbrojim i oduzmem, ne bih ništa mijenjala.

VEČERNJE DRUŽENJE

Uživala na Melodijama Jadrana: Jelena Rozga plijenila pozornost u bijelom

Pogledaj galeriju

Plastične operacije i estetske korekcije su dio naše stvarnosti. Osjećate li pritisak vječne mladosti?

Ni najmanje. Vječno je mlad svaki čovjek koji mladost nosi u sebi. A operacije i korekcije – tko voli nek izvoli!

Što su vam donijele zrele godine?

Sposobnost da razlikujem bitno od nebitnog i da se zbog ovog potonjeg ne uzrujavam.

Redovito se na listi najbolje odjevenih žena u Hrvatskoj. U kakvoj se odjeći najbolje osjećate?

E sad bi najlakše bilo odgovoriti u pidžami ili u dobrim trapericama i bijelom T-shirtu haha.. I to zapravo i jest tako, ali odjenuti kreaciju koju vam je netko sašio po mjeri, a kad kažem po mjeri ne mislim samo po mjeri tijela nego i srca, to je uistinu divan osjećaj.

Koja su vaša pravila za dobar izgled?

Dobar san, pravilna prehrana, fizička aktivnost, izbjegavanje alkohola i SPF. Tu je naravno i dobra njega, a taj sam dio prepustila stručnjacima u Poliklinici Milojević. Volim, koliko mi raspored dopusti otići na poneki tretman, obožavam neinvazivne tretmane poput HydraFaciala i Emsculpta.

Za koga od kolega sa scene smatrate da ima najviše stila?

Ako pričamo o stilu osoba prisutnih u javnom životu, uvijek primjetim žene snažne osobnosti i autentičnog stila koji se ne mijenja s trendovima.

  • +3
Jelena Rozga Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ide na koncert Taylor Swift

Da zavirimo u vašu torbu, što nikada ne bismo očekivali da ćemo pronaći?

Keksići za mog psića Ringa. (smijeh)

Kad želite pobjeći od javnosti, čime si ugađate?

Putovanjima, putovanjima i putovanjima. Koristim svaku priliku i svaki slobodan trenutak..

Kakvo će vam biti ljeto? Hoćete li se stići odmoriti?

Naravno da neću. (smijeh) Ljeti je u mojoj profesiji tempo najjači, već sam i navikla i maskimalno uživam u svakom nastupu. U kolovozu ću ukrasti par dana, idem na koncert Taylor Swift i tome se jako veselim, ali ostalo je radno. Ima vremena, na jesen..

blagdansko ozračje

Jelena Rozga oduševila glasom i stasom: Pogledajte užarenu atmosferu na koncertu u Splitu

Pogledaj galeriju