Glazbena ikona

Josipa Lisac odrasla je na varivima: 'I danas meso jedem rijetko, uglavnom u društvu i iz pristojnosti'

29.03.2021 u 15:13

Bionic
Reading

Već 54 godine jedna od naših najcjenjenijih glazbenih umjetnica suvereno vlada scenom i osvaja sve generacije slušatelja. Često je opisuju kao ekscentričnu divu, no njoj takve kvalifikacije nikad nisu bile drage. Više voli da je smatraju ženom koja je hrabro cijelog života birala svoj put, čak i kad je bila neshvaćena. Progovorila je o pohvalama i kritikama, a prisjetila se siromaštva koje je vladalo u doba njezinog djetinjstva

'Nisam odgojena na pohvalama, a i kasnije nisam dozvolila da pohvale utječu na mene i da se njima hranim. Nisam dopuštala ni da me kritika savlada. Osvještavala sam svoje mišljenje o sebi i svom radu. Meni nije bilo potrebno da mi se netko divi', ispričala je Josipa Lisac gostujući u podcastu Ane Radišić.

Dodala da je njezina duševna hrana glazba, a prisjetila se i svog djetinjstva te siromaštva koje je vladalo u to doba. Odrasla je na varivima, a meso je jela samo jednom tjedno.

'Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, a i danas meso jedem rijetko, uglavnom u društvu i iz pristojnosti. Moj Karlo je puno kuhao, on je bio chef, a ja šegrt. Bila sam jako mlada kad sam ga upoznala, imala sam samo 21 godinu, ali nije da nisam ništa znala', prisjetila se Josipa svog pokojnog supruga Karla Metikoša. Svoju fit liniju duguje vježbanju i hodanju – i to po vlastitom stanu. Pričajući na telefon, otkrila je, zna prešetati i po dva kilometra.

Kroz bogatu karijeru održala je nebrojene koncerte, a ovog Valentinova imala je do sad neviđeni, zbog epidemioloških mjera - virtualni, no ona se ne žali. Štoviše, takav format joj savršeno odgovara. 'Živjeli virtualni koncerti, bilo je božanstveno. Nije mi bilo čudno što nema publike jer ja se uvijek obraćam publici. Ja znam da su oni tu, ja to osjećam!', otkrila je glazbena diva.