'za prijatelje'

Kako princa Georgea zovu školske kolege?

02.07.2024 u 21:02

Bionic
Reading

Iako članovi kraljevske obitelji nemaju potrebu ni obvezu navoditi svoje prezime na službenim dokumentima, princ George ipak je u školu upisan pod imenom i prezimenom

10-godišnji princ George nikako nije jedan od onih učenika za koje se ne zna... Dječak kojeg jednog dana čeka uloga kralja trenutno pohađa školu Lambrook u britanskom okrugu Berkshire, no tamo se ne 'hvalisa' titulom princa, već nosi prezime zanimljivog podrijetla.

Kako prenosi Gala.de, najstariji sin princa Williama i princeze Kate trenutno nosi ime George Wales, odnosno uz svoje ime stavlja titulu svojih roditelja.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako je izvorno obiteljsko prezime Mountbatten-Windsor, prema britanskom zakonu članovi kraljevske obitelji nemaju ni obvezu navoditi prezime u dokumentima ili putovnicama, no Kate i William ipak su se odlučili da će njihova djeca u školskim dokmentima nositi prezime kraljevske obitelji.

Otkako su William i Kate postali princ i princeza od Walesa, došlo je do promjene imena i njihove djece.

Kako su dotada William i Kate nosili titule vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, i njihova su djeca nosila prezime Cambridge. Sada pak svi nose prezime Wales, istaknuto prezime članova kraljevske obitelji.

Pod istim prezimenom nekoć se poznavalo i princa Williama, ali i princa Harryja. Osim prijatelja iz školskih kupa, pod tim su prezimenom za braću znali i njihovi prijatelji iz vojske.

  • +3
Princ George, princ Louis i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia