Svima je već jako dobro poznato kako je jedno od omiljenih televizijskih lica vrsna kuharica koja se može pohvaliti time što je nedavno ukoričila više od 120 obiteljskih recepata u svoju prvu objavljenu knjigu recepata. Karmela Vukov Colić ne krije sreću i ponos što je njezina kuharica ubrzo postala pravi hit na tržištu
'To su mamini, bakini recepti koji se s koljena na koljeno prenose u našoj obitelji i koje smo po milijun puta skuhali i uz koje smo stvarali naše lijepe uspomene', još jednom je Karmela Vukov Colić pojasnila kakvu je kuharicu napravila, ovog puta u razgovoru za IN Magazin Nove TV. Upravo je uz baku i mamu izvještila svoje kulinarsko umijeće kojima uveseljava mnoge i na svom blogu 'Ciao Karmela'.
'Čini mi se kako danas ima jako puno modernih kuharica s modernim receptima, a nema ovih pravih iskonskih, starinskih recepata', ističe voditeljica. Karmela jako voli talijansku kuhinju, na Šri Lanki se zaljubila u curryje, a u Portugalu se zaljubila u sve što je s bakalarom. Njezino najdraže jelo je zlarinska pašticada s njokima, no isto tako voli jelo od makarona kojeg je spremala njezina baka Purgerica kao i piceka na saft s krumpirom kojeg je spremala njezina baka Moslavka.
Otkrila je i tajnu kako da jelo uvijek super ispadne.
'Moja mama kaže da i kad ne ispadne dobro da je točno tako trebalo ispasti. Ne treba se bojati. Mi kuhari amateri, svakodnevni kuhari imamo tu sreću i slobodu da možemo pogriješiti jer nismo profesionalni kuhari koji svaki put moraju iznijeti na stol apsolutno jednako jelo jednakog okusa i izgleda. Mi se s jelom možemo igrati tako i ako nam prvi put ne ispadne baš savršeno, drugi put će sigurno biti odlučno', smatra Karmela koja je nakon 30 godina provedenih na Prisavlju svoju sreću pronašla u angažmanu za Laudato TV u emisiji 'Recept svete Hildegarde'. Usporedno radi na više frontova, a okušala se i kao glumica u hvaljenom mjuziklu 'Menopauza'.