je li moguće?

Novi 'fotošop' skandal u tijeku, ovaj put - kralj Frederik i kraljica Mary

03.05.2024 u 11:27

Bionic
Reading

U danskoj kraljevskoj obitelji nema mira... Taman nakon što su se smirile glasine o izvanbračnoj aferi kralja Frederika, opet su se našli na meti kritika i to zbog lošeg obrađivanja fotografija

Nakon skandala u britanskoj kraljevskoj obitelji koji je izazvala fotografija Kate Middleton povodom Majčinog dana, izgleda da danska kraljevska obitelj nije baš ništa naučila iz tuđih grešaka. Baš kao i mnogima, odabrali su 'naučiti lekciju na vlastitoj koži' pa su se i oni zaigrali fotošopom.

Sporna je fotografija na kojoj kralj Frederik i kraljica Mary poziraju u zelenoj sobi za primanje u palači Christiansborg odjeveni u svečane odore. Fotografija koja je trebala izazvati divljenje javnosti zbog elegancije, pokrenula je upravo suprotno - osjećaj nepovjerenja u danske monarhe.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Fotografiji se zamjera da je uređivana fotošopom te da je kraljica Mary tek naknadno 'dodana' fotografiji na kojoj se isprva nije nalazila.

Odgovarajući na glasine, Danska palača potvrdila je da 'službeni portret Kraljevske kuće nije manipuliran', prenose strani mediji.

Uz glasine o uređivanju fotografije, danska kraljevska obitelj izložena je raznim kritikama zbog nasuglasica kralja i njegovog mlađeg brata koji je odbjegao u Ameriku, a prati ih i skandal koji se dogodio krajem prošle godine. Naime, tada su 'isplivale' fotografije kralja Frederika kako šeće Madridom s plavokosom damom, zbog čega su mnogi posumnjali na nevjeru.

Glasine o izvanbračnoj aferi kralja Frederika pokušali su ugasiti već nekoliko puta, a najzapamćeniji pokušaj upravo je onaj s dana krunidbe kada je Frederik neugodno poljubio kraljicu na balkonu palače.

  • +4
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: René Schütze / AFP / Profimedia