Već je mnogima poznato kako je osim glazbe jednoj od naših pjevačkih diva druga ljubav kuhanjete da je vrsna u spravljanju najrazličitijih vrta hrane. Zato je Ksenija Erker sretna što će od 10. prosinca svakog drugog utorka biti dio emisije 'Kod nas doma'. Za tportal je ispričala sve o novom angažmanu i otkrila kakva će jela spravljati
'Cijelo vrijeme očekujem da se takvo nešto dogodi budući da stalno nešto kuham i spremam za objavljivanje svoje kuharice pa se ovo super poklopilo s time da se zavrti priča s novim receptima i fotografijama pa da idućeg Božića moja knjiga ugleda svjetlo dana', rekla nam je Ksenija Erker.
Svojedobno je svoja kulinarska umijeća pokazala i u MasterChefu. Ksenija istinski uživa pripremati jela za svoje goste. To su specijaliteti za njezime unuke: juhice sa gris-knedlama, pohanci, rižota i špageti na sve načine. A za prijatelje su to posebni slijedovi od hladnih i toplih predjela, glavno jelo, i na kraju nešto slatko, ali i slano pa se kod nje uz vino ostane do dugo u noć.
'Žao mi je što u emisiji neće biti puno vremena za spravljanje jela kakva najviše volim, jer se mnoga moja moraju dugo peči u pećnici. No ima puno jela koja se mogu napraviti kroz kraće vrijeme i uz koja se može uživati kad se obitelj ili frendovi okupe oko stola. Kuhat ću i za početnike ali i za one koji vole eksperimentirati s jelima. Bazirat ću se svakako na našim, tradicionalnim jelima', kaže pjevačica.
Ovog vikenda, točnije u nedjelju nastupa s Klincima s Ribnjaka s kojima surađuje već dugi niz godina, a osim toga redovito održava priredbe 'Takvim sjajem može sjati', hommage suradniku i prijatelju Arsenu Dediću te 'Mirno teku rijeke', hommage Dragi Britviću.