trijumfiraLA JE

Legendarna Cher: Progovorivši o svojim rastavama zaradila je pljesak čitave dvorane

21.10.2024 u 11:55

Bionic
Reading

Pjevačica hitova 'Believe', 'Strong Enough' i brojnih drugih upisala se u Kuću značajnih imena koja su mijenjala svijet glazbe. Glazbenica je iskoristila trenutak da istakne svoju veličinu, ali i da podsjeti obožavatelje koliko je duhovita i puna života

'Znate što? Ne bih sada bila u tome da su mi dali milijun dolara. Ne šalim se', rekla je Cher tijekom nastupa u prosincu 2023. u The Kelly Clarkson Show-u, no 10 mjeseci nakon promijenila je mišljenje i pristupila u Kuću slavnih rock & rolla. Bio je to veliki trenutak za Cher, ali i za glazbeni svijet uopće, a sve se odigralo u 'Rocket Mortgage Fieldhouse' u Clevelandu.

Ceremoniju je otvorila upravo Cher koja je s Duom Lipom izvela svoj kultni hit 'Believe' iz 1998. godine, a nakon senzacionalnog otvaranja i spajanja Cher s jednom od najvećih pop zvijezda današnjice - na pozornicu je izašla jedna od najpoznatijih i najtraženijih glumica današnjice!

Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Veliki trijumf Cher

Glumica Zendaya na pozornicu je ušetala u golišavoj zlatnoj haljini koja je inspirirana upravo Cher. Haljinu je 2001. dizajnirao Bob Mackie, dizajner koji se proslavio kreiranjem legendarnih outfita za Cher, a cijeli je look podsjećao na kultni izgled Cher iz 1972. godine

ZENDAYA POPUT CHER

Golišava haljina vintage sjaja: Svi su zanijemili kad su ugledali novu modnu ikonu

Pogledaj galeriju

'Upravljala je mnoštvom glazbenih žanrova, definirala nove i ponovno izmislila druge. Njezina glazba dira vaše srce, vaš duh, tjera vas na ples, tjera vas na rock i odoljela je testu vremena', rekla je glumica odajući počast Cher.

@rockhall @Cher serenades the 2024 Induction crowd with her classic hit "If I Could Turn Back Time." Tune in NOW on @Disney+ to watch the 2024 Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony. #RockHall2024 ♬ original sound - Rock Hall

Pozdravljena povratkom uz zvuk vrišteće gomile, Cher je još jednom izašla na pozornicu te još jedan od svojih velikih hitova 'If I Could Turn Back Time' iz 1989. Završetkom nastupa glazbenica je krenula s govorom zahvale te podsjetila na svoj britki humor kojim je često veselila obožavatelje.

'Bilo je lakše razvesti se od dva muškarca nego ući u Rock & Roll Hall of Fame', odmah se našalila kad je došla do mikrofona osvrnuvši se na rastave s Sonnyjem Bonom i Greggom Allmanom.

Utjecaj ljubavi na karijeru

Cher je imala dva braka, oba burna i značajna u njezinu životu.

Prvi brak bio je sa Sonnyjem Bonom, s kojim se Cher upoznala 1962. godine. Zajedno su postali popularni glazbeni duo 'Sonny & Cher', a njihov najveći hit bio je 'I Got You Babe'. Par se vjenčao 1964. godine i postao simbol šezdesetih. Međutim, iza scene i daleko od očiju javnosti, njihov odnos bio je složen. Iako su bili uspješni u glazbenom i televizijskom svijetu, njihov brak se raspao te su se razveli 1975. godine.

Nedugo nakon razvoda, Cher je ušla u turbulentnu vezu s glazbenikom Greggom Allmanom iz benda 'The Allman Brothers Band'. Vjenčali su se 1975. godine, samo nekoliko dana nakon njezina razvoda od Sonnyja. Njihov brak bio je pun uspona i padova zbog Allmanovih problema s ovisnošću. Cher je čak nekoliko puta podnijela zahtjev za razvod, a konačno su se razveli 1979. godine.

Samopriznanje kao ključan trenutak dodjele

U govoru se pjevačica zahvalila svom dugogodišnjem producentu Davidu Geffenu i pripisala zasluge svojoj majci što ju je naučila da je posebna i da nikad ne odustaje.

Cher se osvrnula na svoju dugogodišnju karijeru priznavši da je bilo tužnih trenutaka u kojima se osjećala potišteno. Prisjetila se da su joj ljudi često govorili da je vrijeme da završi svoju karijeru, da su je odbacile četiri izdavačke kuće, ali i da je napravila hit 'Believe' u trenutku kad su svi mislili da je postala prošlost.

@rockhall "The one thing I have never done is I never give up." @Cher takes the podium at the 2024 Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony. Tune in NOW on @Disney+ to watch! #RockHall2024 ♬ original sound - Rock Hall

'Promijenila sam zvuk glazbe zauvijek, u redu? A 'Believe' je stvarno promijenio zvuk glazbe', rekla je samouvjereno, a onda se obratila ženama: 'Govorim ovo ženama. Vi ste same. Same smo kad padamo i kad smo izložene vanjskom svijetu, i nastavljamo pokušavati, i nastavljamo se kretati, i nastavljamo graditi, i mi smo netko. Mi smo posebne.'