TONČICA ČELJUSKA:

Lijepo lice nije dovoljno za posao novinarke i urednice

Bionic
Reading

Tončica Čeljuska s jesenskom je shemom prebačena na HRT 4 gdje radi novi projekt 'Studio 4', ali to ne vidi kao degradaciju, već kao izazov. Kaže kako zahvaljujući ugodnom licu još uvijek ima priliku biti na malim ekranima, no to nikako nije bilo ni presudno ni dovoljno za posao urednice i novinarke

Novinarka Tončica Čeljuska u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju još jednom je istaknula kako ne smatra da je degradirana zbog činjenice da je s HRT-a 1, prebačena na HRT 4.
'Nitko nije nezamjenjiv niti je pretplaćen za neku televizijsku emisiju i zato je promjena dio ovog posla. Ni prva ni zadnja, sve je to dio igre', rekla je Čeljuska.

Na konstataciju novinarke kako bi se Tončica kao atraktivna žena mogla uklopiti i u Zabavni program i na pitanje priželjkuje li takvo što, Čeljuska kaže: 'Prije svega sam novinarka, dugo sam u ovome i preozbiljan je to posao. Činjenica da sam žena ima svojih dobrih i loših strana. Zahvaljujući ugodnom licu imala sam priliku i još uvijek imam biti na malim ekranima, no to nikako nije bilo ni presudno ni dovoljno za posao urednice i novinarke. Dobro dođe svakako jer televizija je slika i ljudi kažu da slika vrijedi tisuću riječi, pa i naše lice je određeni kapital u komunikaciji i uvjerljivosti'.


A bi li svojim dvjema kćerima sugerirala novinarstvo? 'Neću sugerirati svojim kćerima, neka same biraju. Koliko vidim, nije im u sferi interesa. Osobno, mislim da u Hrvatskoj nije neka sreća biti novinar... Previše je to stresa, idealizma i živaca, a život je prebrz i u pravilu nije fer. Odgovornost ovoga posla je golema, a na kraju si sam okružen nedokučivim odnosima i interesima. I pitanje znaš li pravu istinu, koliko god bila evidentna. Više bih voljela da imaju anoniman i miran život u kojem rješavaju probleme svoje mikrozajednice, a ne probleme cijelog svijeta i društva u cjelini, što je po vokaciji - novinarstvo. To je lijepo, treba hrabrosti, otvara vidike, ali ima i drugih sjajnih poslova', kaže novinarka koja je majka Tihane i Anuške.