29. listopada

Line up drugog izdanja LIFT festivala predvode trap zvijezda Rouzi i senzacija Stela Rade

09.10.2024 u 07:29

Bionic
Reading

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvog izdanja, stiže i drugi LIFT platforma i festival na kojem će u petak 29. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture nastupiti uzbudljiva glazbena imena iz Hrvatske i regije: Rouzi, Stela Rade, Zhiva, Tia, Vimoksha, Selestia i Iva Lorens

'Jako se veselim nastupu u Tvornici na LIFT festivalu, zato što će to biti moj prvi nastup u Zagrebu gdje ću nastupiti s full bendom. Moje autorske pjesme će dobiti jedan novi aranžman napravljen samo za live svirke i zbog toga sam posebno uzbuđena.", izjavila je Stela Rade (Aquarius Records), senzacija koja sa svojom s rozom harmonikom plijeni pažnju gdje god se pojavi, bilo to na nastupu s Dubiozom kolektiv u tramvaju usred rush houra ili u Dubaiju gdje je snimila solo na harmonici koji broji nekoliko desetaka milijuna pregleda na TikToku, navodi se u priopćenju.

Stela je ranije ove godine osvojila regiju pjesmom "Balkan pop" koja je postala viralni hit, a sada jedva čeka  da ju izvede live na pozornici Tvornice kulture. 

Kao i prošle godine, LIFTu se pridružuju i snažna regionalna imena pa tako line-up predvodi jedno od najtraženijih trap imena  zvijezda u usponu Rouzi (Bassivity)- koji kratko i jasno poručuje: "Vidimo se na LIFTu! Svaki dan k'o petak"!

Na LIFT stiže i jedno od najperspektivnijih mladih imena scene - Tia (Aquarius Records) čiji je aktualni EP "Ritual"osvojio i kritiku i publiku, a uskoro stižu i nove autorske pjesme: "Veselim se što ću biti dio ovogodišnjeg LIFT festivala i dijeliti pozornicu s divnim umjetnicima. Pripremam za vas posebne verzije svojih pjesama – vidimo se u Tvornici!", rekla je Tia.

Jedan od svojih prvih nastupa na LIFTu će imati i nova "it" cura scene Selestia (Aquarius Records) čiji singlovi "Lane Switching" i "Druga osoba" su munjevito osvojili slušatelje, a koja je preuzbuđena zbog nastupa u velikom pogonu naše najveće koncertne dvorane: "Ovo će mi biti prvi nastup na kojem pjevam svoje pjesme i jedva čekam rasplesati se i zabaviti s publikom. Đuskat ćemo uz moje pjesme koje su izašle i onda možda čujete ekskluzivno i jednu novu koju tek pripremam! Gledam ovaj nastup kao svoj introduction publici i želim odškrinuti vrata svog svijeta kako bi nagovijestila što očekivati kada ih skroz otvorim.", rekla je Selestia.

U suradnji sa Serbia Creates Music stiže i Iva Lorens (Kontra Rights) koju je ove godine domaća publika imala priliku bolje upoznati u ljetnom hitu "Asfalt", suradnji s Markom Bošnjakom: "Bila sam na toliko koncerata u Tvornici da sam preuzbuđena da napokon i ja stanem na tu binu, Zagreb uvijek ima dobru publiku i jedva čekam!"

Iz Bosne i Hercegovine stiže zvijezda showa Superstar - Emina Bajtarević (Aquarius Records) poznatija kao Vimoksha koja će nakon sjajnih nastupa na festivalima Sea Stari i EXIT na kojima je predstavila hvaljeni debitantski album "Vilenjak": "Album kojeg sam objavila ovo ljeto je za mene intiman, unatoč pop zvuku, a prilika da predstavim svoje tekstove hrvatskoj publici će biti kao otvaranje listova dnevnika.", o nastupu na LIFTu je rekla Vimoksha (Emina Bajtarević).

Iz Srbije stiže i alt pop kanatautorica Zhiva (Glitch Records) koja je upravo objavila novi singl "Nije moj problem", a godinu iza nas provela je briljirajući na live nastupima i nižući diskografske uspjehe. Zhiva trenutno priprema novi album, a ovo će joj ujedno biti i prvi nastup pred zagrebačkom publikom: "Jako se radujem ovom nastupu jer će mi to biti prvi put da se predstavljam publici u Zagrebu. Za tu priliku smo pripremili i tri nove pjesme s nadolazećeg albuma, tako dan još dodatno imam tremu. Vidimo se 29. studenog!", rekla je Zhiva (Iva Pažin).

Glavni cilj pokretanja LIFT festivala i prateće platforme je publici, medijima i profesionalcima iz glazbene industrije pokazati i prezentirati što ovi fantastični mladi glazbenici mogu pružiti i približiti im njihovu glazbu. Uoči festivala bit će objavljena i digitalna kompilacija s pjesmama ovogodišnjih izvođača. LIFT podržava Jack sa svojom Make It Count platformom kako bi ujedinjenim snagama pomagali mladim, talentiranim glazbenicima u ostvarivanju njihovih potencijala. Ulaznice za LIFT festival dostupne su na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima. Događaj je namijenjen publici starijoj od 16 godina ili uz pratnju.