Heathcliff i Catherine

Margot Robbie i Jacob Elordi glumit će u novoj verziji kultnog ljubića 'Orkanski visovi'

24.09.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Australske filmske zvijezde koje su pokorile Hollywood, Margot Robbie i Jacob Elordi, glumit će u filmu 'Orkanski visovi' (Wuthering Heights) pod redateljskom palicom oskarovke Emerald Fennell

Engleska spisateljica Emily Brontë objavila je 'Orkanske visove' 1847., a ovaj kultni ljubavni roman jedini je objavila pod pseudonimom Ellis Bell. Novu filmsku verziju slavnog ljubića producirat će LuckyChap, tvrtka u vlasništvu Margot Robbie i njezinog supruga Toma Ackerleya, a scenarij i režiju potpisuje Emerald Fennel.

Ovo je treća suradnja LuckyChapa i Fennell; surađivali su ranije na 'Mladoj ženi koja obećava' (Promising Young Woman) (2020.) za koji je Fennell dobila Oscara za najbolji originalni scenarij i psihiološkom trileru 'Saltburn' (2023.).

'Orkanski visovi' su trenutačno u fazi pretprodukcije, a snimanje bi trebalo početi iduće godine u Velikoj Britaniji. Roman je tijekom godina doživio brojne adaptacije, uključujući film Williama Wylera iz 1939. s Laurencom Olivierom u glavnoj ulozi, kao i verziju Andree Arnold iz 2011.

  • +5
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: CraSH / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priča govori o turbulentnoj vezi između Heathcliffa i Catherine Earnshaw, koju će glumiti Jacob Elordi i Robbie. Roman prati nedaće obitelji Earnshaw i Linton u ruralnom Yorkshireu i nevolje koje uzrokuje Earnshawov posvojeni sin, Heathcliff.

Robbie i Elordi nižu film za filmom

Margot Robbie, koja uskoro treba roditi prvo dijete, trebala bi glumiti uz Ryana Goslinga u prequelu 'Oceanovih jedanaest', a sljedeće godine stiže 'A Big Bold Beautiful Journey'u kojem glumi uz Colina Farrella.

Jacob Elordi poznat je po ulozi u HBO-ovoj srednjoškolskoj drami Euphoria, Netflixovim ljubićima, ali i 'Saltburnu' i 'Priscilli' u kojem glumi Elvisa Presleyja. Zgodni Australca s Daisy Edgar-Jones glumi u drami 'On Swift Horses', premijerno prikazanoj na filmskom festivalu u Torontu, a gledat ćemo ga i u 'Frankensteinu' Guillerma del Tora.