JE LI MOGUĆE?

Meghan Markle se nada da će zahvaljujući intervjuu s Oprah dobiti veću podršku u SAD-u za svoje predsjedničke ambicije

14.03.2021 u 15:55

Bionic
Reading

Meghan Markle se prema pisanju stranih medija već povezuje sa starijim demokratima zbog svojih ambicija da postane prva američka predsjednica

Svoje političke ambicije vojvotkinja od Sussexa je već ranije otkrila svojim prijateljima, a sad se nada da će njezin bombastični intervju s Oprah Winfrey ojačati njenu podršku u SAD-u, otrili su izvori za The Mail on Sunday.

Prema navodima jednog starijeg britanskog političara, koji je službovao za vrijeme premijera Tonyja Blaira i usko je povezan s Washingtonom, Meghan se otvoreno umrežava s visokopozicioniranim demokratima kako bi dobila pomoć u okupljanju timova za prikupljanje sredstava i kampanju za Bijelu kuću.

'Blairite, internacionalističke i demokratske stranačke mreže bruje razgovorima o političkim ambicijama Meghan i potencijalnoj podršci', otkriva anonimni izvor za britanski list.

Vjeruje se da je Meghanin fokus na kampanji 2024. ako se predsjednik Biden, koji će tada imati 82 godine, ne odluči kandidirati i drugi put. Uspije li u svojim ambicijama, u povijest bi se upisala kao prva predsjednica SAD-a.

  • +9
Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

Njezin prijatelj i biograf Omid Scobie tvrdio je također ranije da je bivša glumica bacila oko na fotelju Ovalnog ureda.

'Meghan je utjelovljenje američkog sna. Jednog dana možda ćemo gledati kako postaje predsjednica', rekao je autor knjige 'Finding Freedom: Harry, Meghan and the Making of a Modern Royal Family' u jednom dokumentarcu.

Da vojvotkinja od Sussexa ozbiljno razmišlja o kandidaturi rekao je još jedan njen prijatelj za Vanity Fair.

'Jedan od razloga zašto se toliko nije željela odreći američkog državljanstva je mogućnost ulaska u politiku', komentirao je njezin kratak boravak u Britaniji jedan neimenovani prijatelj.

Međutim, bigraf Andrew Morton smatra da vojvotkinja nema dovoljno debelu kožu da bi se kandidirala za predsjednicu, a svoju osjetljivost na kritike istaknula je i tijekom razgovora s Oprah.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

'Kategorički tvrdim da ona nema nikakve šanse da se ikad kandidira za predsjednicu. Pojeli bi je živu', rekao je prošle godine za Vanity Fair Morton, autor knjige 'Meghan: A Hollywood Princess'.