rasprodana je

Mila Elegović: 'Otišla sam u glumačke vode, međutim je balet do danas ostao moja tiha ljubav'

14.08.2021 u 23:12

Bionic
Reading

Jedna od naših najzaposlenijih glumica sretna je, kaže, što je 'fully booked'. Vratila se baletu kojeg je plesala kao mala te televizijskim ulogama. U drugoj polovici srpnja Mila Elegović imala je premijeru koreodrame 'Romeo i Julija', prema predlošku Williama Shakespearea, na glazbu P. I. Čajkovskog, a uz to s veseljem odrađuje i glazbene obaveze

'Ja sam svoju kazališnu karijeru započela kao klasična balerina. S četiri godine počela sam plesati klasični balet i plesala sam ga do puberteta, negdje do 14 godine, kada se moje tijelo jako zaokružilo. U godinu dana sam izgubila baletnu krhkost i postala jedna rasna žena. Bilo je to za mene dosta frustrirajuće, jer je trebalo paziti na težinu, a ja sam tada bila u pubertetu, pa me je sve to užasno deprimiralo i iznerviralo. Zato sam, u stvari, i otišla u glumačke vode, prebacila se na kazalište, međutim je balet do danas ostao moja tiha ljubav', prisjetila se Mila Elegović za Jutarnji list.

U vrijeme pandemije upustila se među ostalim u digitalni projekt s Igorom Barberićem, ali i vratila nakon deset godina televiziji. Točnije, dobila je ulogu Mirjane Mace Čičak u seriji Nove TV 'Dar Mar'.

'Jako sam sretna što sam se vratila na televiziju, bilo mi je genijalno raditi tu ulogu, jer su je divno napisali i super mi je bilo raditi s tom ekipom, sve je tako dobro organizirano. Vidjela sam i da nisam još izgubila taj svoj touch, jer za televiziju tog tipa vi morate biti strašno brzi, spremni, nema vremena za traženja u ulozi, to je mehanizam koji samo ide', izjavila je. Čeka je radna jesen i nastavak rada u Komediji, među ostalim uloga u komadu Branislava Nušića 'Ožalošćena porodica'.

'Strašno se tome veselim, to je jedna klasična srpska komedija koju režira Ivan Leo Lemo i čija će premijera biti u listopadu. Dobila sam fenomenalnu ulogu udovice Sarke, a to je uloga koju su igrale velike srpske glumice. Baš mi je izazov da konačno malo pričam Nušića, kojeg jako dugo nismo imali u Komediji, a ljudi zaboravljaju da je na otvorenju u prvoj sezoni igrao ‘Dr’, da je ovo kazalište svoj dramski početak i imalo s Nušićem', zaključila je glumica.