NOSILA JE CHIC VJENČANICU

Na otmjenom vjenčanju plemkinje Victorije pojavio se i sam španjolski kralj Felipe VI

02.09.2024 u 21:05

  • +5

Vjenčanje Victorije López-Quesade i Enriquea Morena de la Cove

Izvor: Profimedia / Autor: Bibiana Fierro @bibianafierropho / ContactoPhoto / Profimedia

Bionic
Reading

Uz brojne poznate uzvanike iz španjolske aristokracije, na raskošnom imanju vojvode od Albuquerquea sudbonosno 'da' svojoj dugogodišnjoj ljubavi, Enriqueu Morenu de la Covi, izgovorila je Victoria López-Quesada y de Borbón-Dos Sicilias, inače kumče kralja Felipea VI

I dok su tijekom vikenda svi pratili vjenčanje norveške princeze Märthe Louise i šamana Dureka Verretta, pod španjolskim suncem održavalo se još jedno vjenčanje u visokom društvu, a slavlje je predvodio kralj Felipe VI.

Španjolski kralj otputovao je u Algete na vjenčanje svog kumčeta, Victorije López-Quesada y Borbón-Dos Sicilias (27), za Enriquea Morena de la Cova Ybarra.

Inače, lijepa španjolska plemkinja bila je 2004. djeveruša na vjenčanju kralja Felipea VI s kraljicom Letizijom pa je španjolski monarh sve svoje obveze stavio sa strane kako bi stigao na vjenčanje, no ovoga puta bez supruge, kraljice Letizije, i kćeri, princeze Leonor i infante Sofije.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Treba spomenuti da mladenka, koja je blistala u elegantnoj vjenčanici s detaljem od čipke i chic tijarom, ima također impresivno obiteljsko nasljeđe. Kći je princeze Cristine od Borbón-Dos Sicilias i potječe od francuskog kralja Luja XIV.

Obitelj je grana španjolskih Bourbona, koji su vladali južnom Italijom i Sicilijom više od sto godina u 18. i 19. stoljeću.

Victorijin otac, Pedro López-Quesada, predsjednik Citigroup BCMA, blizak je prijatelj kralja Felipea te je, kako se pisalo, navodno organizirao njegov momački 'oproštajni' party prije nego što se vjenčao s kraljicom Letizijom. Victoria, tad djevojčica, bila je izabrana za kraljičinu djeverušu tijekom ceremonije u katedrali u Almudeni 2004. godine.

Inače, među cijenjenim gostima na vjenčanju bili su španjolski kralj Felipe VI, njegova majka, španjolska kraljica Sofia, infanta Elena, infanta Cristina, princ Jamie, vojvoda od Nota, princ Kubrat i princeza Carla od Bugarske te grof i grofica od Osorna.

Što se pak tiče mladoženje, Enrique je unuk pokojnog grofa i grofice od Ybarra. Njegovi roditelji, uzgajivač stoke i član Olimpijskog odbora Enrique Moreno de la Cova Maestre i slikarica Cristina Ybarra y Sainz de la Maza, ugledni su članovi visokog društva u Andaluziji. Par je obnovio palaču Portocarrero iz 12. stoljeća u Códobi, gdje je proslavljeni Ridley Scott snimao svoj filmski hit 'Kraljevstvo nebesko'.