HOMER GERE

Nakon Cannesa zgodni sin Richarda Gerea raspametio i Talijanke

02.09.2024 u 08:49

Bionic
Reading

Ni ove godine tradicionalni amfAR Gala u Veneciji nije prošao bez najvećih svjetskih faca, a crvenim tepihom prošetao je i legendarni Richard Gere, koji je u Italiju poveo suprugu Alejandru Silvu, ali i svog najstarijeg sina Homera, koji je još jednom pokazao da jabuka ne pada daleko od stabla

Još jedna Filmski festival u Veneciji bio je najbolja prigoda da se održi i još jedan tradicionalni amfAR Gala, koji je okupio najveće svjetske face, a koji su za tu prigodu iz ormara izvukli svoje najelegantnije kombinacije.

A u moru poznatih nam lica iskočila su i ona koja ne viđamo često, poput 75-godišnjeg Richarda Gerea, koji je pokazao da su za njega godine samo brojka na papiru.

Odjeven u klasični crni smoking, šivan po mjeri, Gere je pred fotografe stao s prelijepom suprugom Alejandrom Silvom, ispred koje je čak u jednom trenutku kleknuo i javno joj se divio, ali i sa svojim najstarijim sinom Homerom, koji mu neodoljivo nalikuje.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

24-godišnji Homer, kojeg Gere ima iz drugog braka sa Carey Lowell, odjenuo se poput oca, pa su njih dvoje bili poput blizanaca, iako ga je sin odavno 'nadvisio za glavu'.

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, 74-godišnji Richard Gere, ponosni je otac četvorice sinova. Dvojicu mlađih (Alexander (5) i James (4)), dobio je u braku s 33 godine mlađom Alejandrom Silvom, a 24-godišnjeg Homera ima iz braka s Carey Lowell.

Inače, Homer je sa svojim bijelim zubima, plavim očima i razbarušenom frizurom već osvojio sve na nedavno održanom Filmskom festivalu u Cannesu, stoga ne čudi da su svi jedva dočekali da se pojavi i u Veneciji.

Neustrašivi Homer

Richard Gere postao je otac 6. veljače 2000. godine, kada je u New Yorku njegova druga supruga, bivša Bondova djevojka Carey Lowell, rodila sina kojem su pomno birali ime. Njegov otac zvao se Homer, a otac Carey Lowell imao je srednje ime James. Njegovo treće ime, Jigme, na tibetanskom znači 'neustrašiv' i dobio ga je u čast budizma, Gereove vjere.

  • +6
Richard Gere sa sinom Homerom Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

O svom najstarijem sinu glumac je uvijek imao riječi hvale, nazvavši ga 'radošću svog života', ali i otkrivajući da je 'vrlo pametan i jako zabavan'. Homer je odrastao u New Yorku te je pohađao privatnu školu Hackley. Godine 2012. Carey je podnijela zahtjev za razvod od Gerea nakon 11 godina braka i 18 ukupno provedenih godina. Razlog je iznenadio sve - ona je voljela društveni život dok je Gere preferirao živjeti povučeno.

Unatoč razvodu nastavili su se dalje zajedno brinuti o sinu, a Gere se uvijek trudio da zbog posla ne izbiva predugo od kuće.

Gluma im je u krvi

'Odluke o snimanju filmova većinom sam donio sam, no uvijek pazim da ne budem predugo razdvojen od sina. Ako znam da će nešto potrajati duže nego što treba, uvijek s njim popričam o tome, a ako nastane problem, odustanem od projekta. Obitelj mi je važnija od bilo čega.'

Kako stoji na Homerovom profilu na LinkedInu, studirao je kognitivnu neuroznanost i vizualnu umjetnost na Sveučilištu Brown. Ponosni Gere nedavno je otkrio da Homer razmišlja o tome da krene očevim stopama: 'Kako se to ponekad događa, počeo se baviti glumom. Odjednom ga je zainteresirala i čini se da uživa u tome. Pisao je scenarije i režirao manje filmove, stoga sada imamo još nešto zajedničko.'