DRAMA U FINALU eurosonga

Nakon incidenta s Joostom, Nizozemska ide u rat s Eurovizijom: Bojkotiraju čitanje rezultata

11.05.2024 u 22:40

Bionic
Reading

Čini se da nema kraja skandalima i bojkotima u finalu ovogodišnjeg natjecanja. Nakon što je finski prošlogodišnji predstavnik na Eurosongu, Kaarija odustao od čitanja bodova žirija njegove zemlje na večerašnjoj Euroviziji, isto je objavila i Nikkie de Jager, nizozemska influencerica, voditeljica Eurovizije u Rotterdamu prije tri godine

Nikkie De Jager, poznatija kao Nikkie Tutorials bila je zadužena za čitanje bodova nizozemskog žirija na večerašnjem Eurosongu.

'Čitati bodove nizozemskog žirija bilo bi ostvarenje sna. Razmišljala sam hoću li se danas pojaviti, ne pojaviti, no ne znam što je ispravno. Zato sam odlučila zajedno s AVROTROS-om da ne prezentiram glasove javno. Zahvalna sam na velikoj podršci i slobodi oko ove odluke', poručila je putem Instagram priče na svom profilu.

Inače, Nikkie je prije četiri godine na YouTubeu objavila video u kojem je objavila da je rođena kao muškarac. Netko ju je navodno ucjenjivao, pa je ona odlučila sve sama priznati.

Oglasila se i nizozemska TV kuća koja je obznanila da za njih večeras nitko neće čitati bodove. 'Sada kada AvroTros više nije dio finala Eurosonga, ne osjećamo se pozvanima čitati bodove uživo. U dogovoru s Nikkie de Jager, koja bi večeras bila naš glasnogovornik, odlučili smo da to ne činimo, ovu smo večer zamislili sasvim drugačije', poručili su.

Od istog su zadatka već odustali predstavnici Finske i Norveške, Kaarija i Alessandra. Ovogodišnji nizozemski predstavnik Joost Klein je nekoliko sati prije finala Eurosonga diskvalificiran s natjecanja zbog navodnog vrijeđanja snimateljice.

Izvor: Društvene mreže