skandal u britaniji

Nakon optužbe zbog eksplicitnih fotografija djece, čuveni BBC-jev voditelj se razvodi

30.07.2024 u 21:39

Bionic
Reading

Bivši voditelj britanskih televizijskih vijesti Huw Edwards, dugo vremena najpoznatije lice BBC-ja, navodno se razveo od svoje supruge Vicky Flind te iselio iz njihove obiteljske kuće nakon što je optužen zbog eksplicitnih fotografija djece

Priča se da se Huw Edwards iselio iz svoje obiteljske kuće i razišao od supruge Vicky Flind. Vijest o njegovom razlazu od supruge dolazi nakon šokantne vijesti da bivši voditelj BBC vijesti optužen za izradu eksplicitnih fotografija djece. Bivša zvijezda BBC-ja uhićena je 8. studenog 2023., a optužen je u srijedu, 26. lipnja nakon odobrenja Kraljevskog tužiteljstva.

Prema optužnici, Edwards je optužen da je na WhatsAppu imao šest slika kategorije A, 12 slika kategorije B i 19 fotografija kategorije C. Prekršaji su u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti djece iz 1978., a ako se proglasi krivim, mogao bi dobiti maksimalnu kaznu od šest mjeseci zatvora i/ili neograničenu novčanu kaznu.

Edwards se sada navodno iselio iz obiteljske kuće u Dulwichu u južnom Londonu koju je dijelio s Vicky. Kako piše britanski Mirror, preselio se u drugi dom u Londonu i svoje vrijeme provodi između glavnog grada i rodnog Walesa. Edwards bi trebao biti pred Prekršajnim sudom u Westminsteru u srijedu.

Metropolitanska policija potvrdila je u ponedjeljak da je Edwards optužen u tri točke za izradu ekspilicitnih fotografija djece. Prekršaji su se navodno dogodili između 2020. i 2022. Glasnogovornik metropolitanske policije rekao je odnose se na fotografije podijeljene na WhatsApp aplikaciji.

Pritvoren je 8. studenog 2023., a optužnica je formalno podignuta 26. lipnja. Trenutno se nalazi na slobodi pod sudskom kontrolom.

U utorak je Edwardsu oduzeta uloga u National Churches Trustu. Dobrotvorna organizacija, koja podupire britanske crkve u održavanju njihovih povijesnih mjesta i zgrada, kao i osiguravanju da crkve ostanu dostupne svima, rekla je u izjavi da Edwards više nije potpredsjednik. 'U svjetlu jučerašnje vijesti, National Churches Trust je potvrdio da Huw Edwards više nije potpredsjednik dobrotvorne organizacije. Šokirani smo i ožalošćeni nedavnim razvojem događaja,' navedeno je u priopćenju.

Edwards je bio jedan od glavnih voditelja Vijesti u deset sati na BBC One i najavio je smrt kraljice Elizabete II u rujnu 2022. Nastavio je pokrivati ​​sprovod pokojne kraljice, što je dovelo do toga da on i njegovi kolege dobiju nagradu TRIC. Kao jedno od glavnih lica na BBC-ju izvještavao je o najvećim događajima u Britaniji, uključujući izbore, kraljevska vjenčanja i Olimpijske igre 2012.