neočekivana odluka

Nevolja na vidiku: Hoće li organizatori pomrsiti planove Baby Lasagne?

08.05.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Baby Lasagna u subotu nastupa u finalu za koje je, kako kaže, već sad spreman! Ipak, još se ne zna kada točno u subotu ćemo ponovno stiskati palčeve i uživati u nacionalnom ponosu

Svake godine Eurovizija donese neke novitete, a ove godine riječ je o načinu određivanja kad će koja zemlja nastupati u finalu. Vijest je to koja je iznenadila obožavatelje Eurovizije jer je poznata stvar da redoslijed nastupa često ima ulogu u ukupnom plasmanu.

Obožavatelji Eurovizije primijetili su da se nastup u drugoj polovici emisije bolje ocjenjuje, točnije točka izvedena u drugoj polovici emisije ostaje svježija u glavama glasača pa tako i češće završi pri vrhu ukupnih ljestvica s rezultatima.

Måneskin je u finalu 2021. nastupao 24, godinu nakon ukrajinski pobjednici Kalush Orchestra s pjesmom 'Stefania' 12, no Šveđanka Loreen prošle je godine nastupala deveta te time možda i pokazala kako redoslijed nastupa i nije toliko bitan.

Dakako, iako kasniji nastup može ponuditi neke prednosti, to nije jamstvo uspjeha.

čeka se polufinale

Malmö pun hrvatskih zastava: Luda navijačka atmosfera, svima je na umu Baby Lasagna

Pogledaj galeriju

Na službenim stranicama Eurovizije objavljen je djelomičan redoslijed nastupa u subotnjem finalu, a kad će nastupati Hrvatska - još se ne zna.

Uz Hrvatsku stoji objašnjenje 'odabir producenata', što znači da će producenti odlučiti kada ćemo gledati Baby Lasagnu.

U subotnjem finalu gledat ćemo pet država koje se automatski plasiraju u finale (Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Ujedinjeno kraljevstvo), Švedska kao prošlogodišnji pobjednica te države koje su u prvoj polufinalnoj emisiji izborile finale (Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg).

  • +10
Eurovizija, 1. polufinale (fotografije s 2. generalne probe) Izvor: Promo fotografije / Autor: Alma Bengtsson