baš ih i ne vole

Nikad omraženiji: Američki san princa Harryja i Meghan Markle pretvara se u noćnu moru

23.02.2023 u 22:50

Bionic
Reading

Popularnost princa Harryja i Meghan Markle pala je na najnižu razinu u SAD-u, gdje su sada manje popularni od osramoćenog princa Andrewa, pokazali su šokantni podaci nove ankete

Od prosinca prošle godine, Harry je pao za 48 bodova, a Meghan za 40, što im daje neto ocjene odobravanja od -10 odnosno -17, prema istraživanju Redfield & Wiltona za Newsweek, provedenom 19. veljače ove godine.

Iako se na princa Andrewa još uvijek gleda negativno nakon građanskog suđenja u New Yorku protiv njegove tužiteljice Virginije Roberts - s kojim se na kraju nagodio izvan suda - njegova neto ocjena odobravanja je -2, pri čemu 26 posto Amerikanaca kaže da im se sviđa u usporedbi s 28 posto koji tvrde drugčije.

Opadajuća popularnost Sussexovih preko bare dolazi samo nekoliko dana nakon što ih je kraljevski ismijao satirični crtić South Park. Par je ismijavan u epizodi emitiranoj 15. veljače - četiri dana prije najnovije ankete - koja je nosila naslov The Worldwide Privacy Tour i prikazivala ih kako se upuštaju u promoviranje Prinčeve nove knjige, Waaagh. Nakon što je crtić emitiran, pojavila su se nagađanja koja tvrde da je 41-godišnja Meghan ostala 'uzrujana i shrvana' ne baš laskavim prikazom para - dok je jedan kraljevski komentator tvrdio da su odvjetnici Sussexovih 'bacili oko' na animiranu seriju.

  • +20
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, Harryjev i Meghanin glasnogovornik odbacio je nagađanja da planiraju tužiti kreatore South Parka, nazvavši te glasine 'dosadnima i neutemeljenima' u izjavi za Newsweek.

Ali najnovija anketa sugerira da je povećana pozornost i medijska prisutnost Sussexovih, izazvani njihovom dokumentarnom serijom na Netflixu, Harryjevim memoarima Spare i nizom bombastičnih intervjua, samo okrenuo veći dio javnosti protiv njih. Ovotjedna anketa pokazuje da se 18 posto ispitanika u SAD-u nema stav o Harryju, dok je 7 posto odgovorilo 'ne znam'. Oko 20 posto bilo je neodlučno oko Meghan, a samo 8 posto nije imalo mišljenje. Brojke znače da samo 25 posto ispitanika nije izrazilo jake osjećaje prema vojvodi, a 28 posto prema vojvotkinji.

Međutim, kada je u pitanju Andrew, koji se držao povučeno, oko 32 posto ispitanika imalo je 'ni povoljno ni nepovoljno' mišljenje, dok je još 13 posto odgovorilo 'ne znam' - što znači da ukupno 45 posto u svakom slučaju nije imalo čvrsto mišljenje. Ispitanici su također upitani osjećaju li se pozitivno ili negativno prema Harryju, Meghan i Andrewu.

Nekih 32 posto pozitivno se osjećalo o Harryju, u usporedbi s 27 posto o Meghan i 26 posto o Andrewu.

Međutim, 44 posto imalo je negativan osjećaj prema Meghan, u usporedbi s 42 posto za Harryja i samo 28 posto za Andrewa.

NA POLO UTAKMICI

Zaljubljena Meghan Markle nije se ustručavala pred svima princa Harryja nagraditi poljupcima

Pogledaj galeriju

Ovi rezultati istraživanja dolaze u trenutku kada se pretpostavlja da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa još uvijek važu hoće li ili ne odletjeti u Britaniju na svečanu krunidbu kralja Charlesa 6. svibnja. Prijatelji para otkrili su da su Harry i Meghan 'u limbu' te da 'milijun različitih varijabli' utječu na njihovu odluku.

A kraljevski stručnjak Richard Fitzwilliams rekao je da strahovi oko sigurnosti i 'seizmički pad' popularnosti od objavljivanja Harryjevih memoara znače da bi mogli ostati kod kuće.

No, izvori bliski vojvodi za Daily Telegraph otkrili su da Harry želi biti uz oca na 'taj gotovo najvažniji dan' i nada se da će spasiti svoj napeti odnos s kraljevskom obitelji.