opet bi se natjecao?

Nizozemac nakon skandala na Eurosongu zaintrigirao javnost najavom

28.06.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Joost Klein, nizozemski kandidat na natjecanju za pjesmu Eurovizije, našao se u središtu skandala zbog službene žalbe jedne članice produkcijske ekipe, te je izbačen iz finala velikog glazbenog natjecanja. Sada je pokrenuo je šuškanja da bi se sljedeće godine mogao zapjevati na eurovizijskoj pozornici

Joost Klein je pridobio simpatije brojnih fanova Eurosonga zbog svoje živote priče i simpatične pjesme 'Europapa' s kojom je bio konkurencija našem Baby Lasagni, a nakon diskvalifikacije kao da najavljuje ponovo učešće sljedeće godine.

Proteklog vikenda nastupao je na jednom od najvećih nizozemskih pop festivala gdje je rekao je 'Zašto ne 2025.?''. Osim toga na Instagramu je dodao opis koji navodi: 'Eurosong 2025'. Također je naziv svog kanala za emitiranje promijenio je iz 'Eurosong 2024.' u 'Eurosong 2025.'.

Podsjetimo, EBU je objavila da je 'poslan kući nakon što ga je žena iz produkcijske ekipe prijavila švedskoj policiji da ju je zastrašivao'. Zbog tog slučaja je pokrenuta i istraga.

Joost Klein Izvor: EPA / Autor: Fredrik Sandberg/TT

Nizozemska još nije objavila svoje susjelovanje na Eurosongu dogodine koje će se održati u Švicarskoj, a inače su među prvim državama koje to potvrđuju. Nizozemska javna televizija AVROTROS je najavila da želi široku i 'nezavisnu istragu' i strukturne promjene u načinu na koji je organizirana Eurovizija nakon brojnih žalbi natjecatelja i Joostove diskvalifikacije. Do daljnjeg njihovo sudjelovanje ostaje u 'razmatranju'.

sve osim nogometa

Učitavanje...