SKRIVALO SE OD JAVNOSTI

Objavljen izrezani dio najslavnijeg intervjua princa Charlesa i princeze Diane; njezin izraz lica već je tada govorio sve

23.03.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Trebalo je punih 40 godina da napokon do javnosti stignu neki neobjavljeni dijelovi intervjua koji su princ Charles i princeza Diana dali u Buckinghamskoj palači uoči svog kraljevskog vjenčanja, a koji se do sada krio od svih

Dokumentarni film 'When the Spencers Met the Monarchy' uzburkao je kako britansku, tako i svjetsku javnost. U njemu je objavljeno niz zanimljivosti iz života uglednih članova obitelji Spencer, ali i kraljevske obitelji, a javnosti je posebno zapeo za oko detalj prikazan u 15:37 minuti filma.

Riječ je o komentaru princa Charlesa na upit novinara je li zaljubljen u princezu Dianu, a koji je izrezan iz zajedničkog intervjua koji su tada novopečeni zaručnici dali u Buckinghamskoj palači uoči velikog kraljevskog vjenčanja. Iako je Diana na to odgovorila da naravno da su zaljubljeni, Charles se nadovezao i dodao 'što god ljubav značila'. Dianina tadašnja reakcija otkrila je sve.

Bilo je to uoči njihova vjenčanja 24. veljače 1981. godine, održanog nakon višemjesečnih nagađanja hoće li tada 32-godišnji princ Charles pred oltar odvesti 19-godišnju lady Dianu Spencer.

When the Spencers Met the Monarchy Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Naime na snimci je jasno vidljivo koliko je Diana tužna i nezadovoljna zbog cijele situacije, vjerojatno već tada svjesna kako će Camilla Parker Bowles, današnja supruga princa Charlesa, tada ljubavnica, sve vrijeme njihovog zajedničkog života biti s njima.

Izbačeni dio sada je napokon prikazan, a stručnjaci koji već godinama prate živote članova kraljevske obitelji u dokumentarnom su se filmu složili kako je snimka 'šokantna', ali i nevjerojatna, unatoč tome što je od snimanja prošlo čak 40 godina.

  • +6
Princ Charles i princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

'Izraz Dianina lica govori više od riječi. Nikada nisam vidio da tako jasno pokazuje svoje nezadovoljstvo njime pred kamerama, to je zaista nevjerojatan trenutak, jedna od najznačajnijih snimki', rekao je povjesničar Pier Brendon dok je književnik Richard Kay dodao:

'Gledam i ne vjerujem. Nisam to nikada prije vidio. Šutnja koja vlada među njima je strašna.' S njima se složila i kraljevska biografkinja Angela Levin rekavši kako je intervju jedan od ranih znakova nadolazećih problema između Spencer i Windsora:

'Diana nije mogla biti Spencer i ponašati se kao Windsor. Charles je bio zbunjen i nije znao odgovoriti na pitanje o svojim osjećajima. Ne smijemo zaboraviti da su ga odgojili kraljica i vojvoda od Edinburgha i naučili da mora skrivati svoje prave osjećaje.'