TOP 10

Oni su slavni muškarci s najsavršenijim licem: Pogledajte tko se našao na popisu

10.10.2024 u 18:42

Bionic
Reading

Već mjesecima se šuška da će Daniela Craiga u ulozi Jamesa Bonda naslijediti glumac Aaron Taylor- Johnson, a prema najnovijem istraživanju osigurao je titulu najzgodnijeg muškarca na svijetu

Dr Julian De Silva, estetski kirurg lica sa sjedištem u Londonu, upotrijebio je grčki zlatni omjer ljepote kako bi otkrio 10 najzgodnijih muškaraca na svijetu.

Glumac Aaron Taylor-Johnson (34) ovoga puta našao se na samom vrhu popisa s gotovo savršenim rezultatom od 93,04 posto.

Zlatni rez može se primijeniti na gotovo sve, a koristio ga je Leonardo Da Vinci za savršeno ljudsko muško tijelo u svom poznatom djelu, Vitruvijev čovjek.

Pretpostavka iza zlatnog reza je da što su omjeri lica ili tijela bliži broju 1,618 (Phi), oni postaju ljepši.

Slavni dvojnici: Zvijezde koje si nevjerojatno sliče Izvor: Profimedia

Aaron Taylor- Johnson: Najzgodniji James Bond u povijesti?

'Aaron je bio očiti pobjednik kada su svi elementi lica izmjereni za fizičko savršenstvo. Njegov rezultat od 93,04 posto lako bi ga učinio najzgodnijim Jamesom Bondom u povijesti ako dobije ulogu prema očekivanjima', izjavio je londonski doktor potkrijepivši navedeno rezultatima.

'Aaron je po ljepoti daleko ispred svih glumaca koji su do sada utjelovili tajnog agenta 007. Seana Connery je na drugom mjestu s 89,2%, Roger Moore na trećem s 88,8% dok je Daniel Craig na posljednjem mjestu - iza Georgea Lazenbyja - s 84,2%', otkrio je.

James Bond Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ono što Taylor-Johnsona, prema njegovim riječima, čini tako zgodnim je ukupni oblik njegovog lica, a gotovo sve pojedinačne značajke njegovog lica također su dobile visoke ocjene.

'Širina i duljina njegova nosa također su gotovo savršene, 98,8 posto. Također ima prekrasno isklesanu bradu koja je isto dobila dobar rezultat. Svi njegovi rezultati bili su jako dobri osim razmaka između očiju od 89% i razmaka između nosa (89,6%) i usana (86%)', objasnio je.

Zvijezda 'Emily u Parizu' na popisu najzgodnijih

Glumac Lucien Laviscout, najpoznatiji po ulozi u Netflixovoj hit seriji 'Emily u Parizu' našao se na drugom mjestu s rezultatom od 92,41 posto.

Zvijezda novog nastavka 'Gladijatora', 28-godišnji Paul Mescal, treći je najzgodniji muškarac na listi, s rezultatom od 92,38 posto, a slijede ga kolege Robert Pattinson (92,15 posto) i Jack Lowden (90,33 posto).

Na popisu i nekoliko starijih glumaca

Nimalo iznenađujuće, George Clooney osvojio je impresivnih 89,9 posto, što ga je pozicioniralo na šesto mjesto liste najzgodnijih muškaraca.

'George Clooney je najstarija zvijezda na popisu, ali je i dalje zapanjujuće privlačan muškarac s klasičnim crtama u velikom omjeru', rekao je dr. De Silva čiji popis zaokružuje bolivudska zvijezda Shah Rukh Khan.

Osim što će biti malo zabavna, dr. De Silva se nada da će otkrića pomoći u razotkrivanju misterija fizičke ljepote.

'Ove potpuno nove tehnike računalnog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke misterije o tome što nekoga čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna pri planiranju operacija pacijenata', dodao je.

10 najzgodnijih muškaraca na svijetu prema zlatnom rezu

  1. Aaron Taylor-Johnson - 93.04%
  2. Lucien Laviscount - 92.41%
  3. Paul Mescal - 92.38%
  4. Robert Pattinson - 92.15%
  5. Jack Lowden - 90.33%
  6. George Clooney - 89.9%
  7. Nicholas Hoult - 89.84%
  8. Charles Melton - 88.46%
  9. Idris Elba - 87.94%
  10. Shah Rukh Khan - 86.76%