Splitski glazbenik ovog vikenda, točnije 25. studenog, u zagrebačkoj Areni obilježit će 20 godina karijere. Uoči tog velikog koncerta ispričao je što mu je mana, kako se najbolje opušta i što ga može izbaciti iz takta
'Većina ljudi misli da je glazba samo izlazak na pozornicu, no to je višeslojan posao. Sigurno je teže nekome tko se u šest ujutro digne i ide na bauštelu', izjavio je Petar Grašo u InMagazinu Nove TV.
U onome što radi vrlo je zahtjevan, a za sebe kaže da je perfekcionist. 'Želim izvući apsolutni maksimum, isprobati sve opcije u studiju, da sam siguran da je to kad izađe nešto što je od mene sto posto dano', kaže.
Sto posto se daje i u prijateljstvu, a odanost je njegova najveća vrlina. 'Ne znam jesam li u životu izgubio jednog prijatelja, dva ili tri, stjecajem nekih okolnosti. U moj život dolaze ljudi i ja ih nastojim održati i tu se puno dajem i mislim da je to moja vrlina - imam ogromnu banku prijatelja, banku ljudi koji su zapravo najveće bogatstvo', ističe.
Mana mu je kašnjenje, ali zato briljira u kuhinji. 'Nisam baš sad za to da peglam robu i to, ali vrlo često znam biti sam u Splitu jer je Danijela na putu i često u Zagrebu i to mi nije problem, što god treba. Volim red i volim biti u čistome', otkriva Grašo. Tvrdi da nikad ne možeš biti gladan ako u hladnjaku ima komad sira, dvije, tri dobre rajčice i čašu vina.
'Mogao bih živjeti na tome. Imam dvor u kući, privatni, u kojem mi rastu bosiljak, origano, majčina dušica i onda narežeš pomu i staviš malo bosiljka i malo dobrog maslinovog ulja, komad parmezana.' Najbolje se opušta u tišini svojeg doma. 'Natočiš si čašu dobrog merlota, pojedeš neki komad mesa i gledaš televiziju, čitaš neku knjigu', kaže glazbenik. Iz takta će ga, otkrio je, izbaciti to kad ljudi za vrijeme večere gledaju u mobitel.