ZA DJECU IZ NAZOROVE

Popularni glumac sudjelovao u hvale vrijednoj humanitarnoj akciji

25.02.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Glumac Slavko Sobin, TV gledateljima najpoznatiji po ulozi u TV seriji 'Crno bijeli svijet' i surferi iz Surfmanije, prikupili su gotovo 10 000 kuna za klince iz Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj na humanitarnoj aukciji 'stand up paddle' dasaka

Veliki uspjeh humanitarke Slavka Sobina i Surfmanije! Mini aukcija održana je u sklopu sajma Nautike, organizator Surfmania donirao je tri SUP daske s početnim cijenama oko tisuću kuna, no stvarne vrijednosti više od 16 tisuća kuna!

Prvi put u karijeri Slavko Sobin bio je glavni na pozornici, a nije morao glumiti, dok su surferi vjerojatno prvi put osim pluća i mišića pokazali da imaju i velika srca. Popularni glumac kojeg možemo vidjeti i u predstavi 'Političar' u kojoj glumi čak sedam različitih uloga, izvrsno se snašao u ulozi voditelja aukcije. I sam veliki SUP entuzijast rado se uhvatio mikrofona i u manje od pola sata motivirao sudionike aukcije da se iskažu.

Aukcija je počela od najjeftinije Aqua Marina daske za one koji tek razmišljaju o stand up paddlingu. Kad je prva daska otišla malom Roku za dvostruko višu cijenu od početne, postalo je jasno da će nadmetanje biti uzbudljivo. 'Prvi put u životu vodio sam ovako nešto. Do sad sam aukcije vidio samo u filmovima, ali dao sam sve od sebe jer cilj je bio pomoć klincima iz Nazorove. A budući da sam često na SUP-u, ponosan sam na sve svoje kolege surfere što su pokazali i svoja humana lica', istaknuo je skromno Slavko Sobin.

  • +5
Humanitarna aukcija 'stand up paddle' dasaka Izvor: Promo fotografije / Autor: Josip Joe Božić

Teško je reći je li vlasnike novih SUP dasaka motivirao humanitarni aspekt aukcije ili kupnja nove SUP opreme, ali nadmetanje za dvije JP Australia daske za napredne surfere bilo je filmski napeto. Na kraju je manja otišla za tri i pol, a veća za četiri i pol tisuće kuna! Sav novac, kako je i najavljeno, ide izravno štićenicima Doma za djecu Zagreb u Nazorovoj 49, a neki od njih došli su ispratiti aukciju uživo.

'Drago nam je što smo ponovno u akciji s našim malim prijateljima. Sajam Nautike je zgodno mjesto na kojem se nađe puno ljubitelja vodenih sportova. Potajno smo se nadali da će se neki i odazvati na aukciju, ali sve nas je iznenadilo koliko su ozbiljni bili u odluci da doniraju novac Nazorovoj. Svaka im čast, vjerujem da će biti zadovoljni SUP daskama, ali siguran sam da će svaka kuna otići tamo gdje je najpotrebnija' rekao je u ime Surfmanije jedan od organizatora Luka Kiseljak.

Ovo je tek prva humanitarna akcija Surfmanije u ovoj sezoni, a kako se surferi tek zagrijavaju za vjetar i valove, svi su se na kraju složili da nešto slično treba ponoviti prvom prigodom!