Rich Homie Quan

Preminuo poznati reper, uzrok smrti još nije poznat

05.09.2024 u 23:22

Bionic
Reading

Reper iz Atlante Rich Homie Quan, koji je surađivao s Young Thugom kao Rich Gang, preminuo je u 35. godini života, a uzrok smrti još nije poznat

Kako piše TMZ, smrt repera Richa Homiea Quana potvrdio je predstavnik mrtvačnice okruga Fulton. Njegova obitelj rekla je da su 'shrvani i slomljena srca'. Uzrok smrti tek treba biti objavljen.

Quan je rođen kao Dequantes Lamar u Atlanti, Georgia, u listopadu 1989. Pohađao je srednju školu Ronald McNair Sr i kao mladić želio je postati profesionalni igrač bejzbola. Njegove sposobnosti igranja donijele su mu stipendiju za sveučilište Fort Valley State, ali je odustao dva tjedna kasnije zbog troškova školarine.

Lamar je kasnije radio u zračnoj luci, ali nakon što je ostao bez posla počeo se baviti provalama zbog čega je proveo 15 mjeseci u zatvoru.

Nakon izlaska iz zatvora zaplovio je glazbenim vodama. Njegov singl iz 2013. 'Type of Way' doveo ga je u središte pozornosti, a imao je još jedan hit s 'Flex (Ooh, Ooh, Ooh)' 2015. godine.

Udružio se s osnivačem izdavačke kuće Cash Money Records, Birdmanom i kolegom reperom Young Thugom kao Rich Gang, i te su postali hit s pjesmom 'Lifestyle' iz 2014. godine.

U studenom 2016. Lamar je tužio svoju bivšu izdavačku kuću Think It’s A Game za 2 milijuna dolara zbog navodnih neisplaćenih tantijema. Izdavačka kuća je uzvratila tužbom zbog kršenja ugovora, a obje su tužbe na kraju riješene nagodbom izvan suda. Lamar je 2018. objavio svoj debitantski studijski album Rich as in Spirit.