ROYAL LODGE

Princ Andrew ne želi odseliti iz doma koji se renovira, u strahu je da će ga brat deložirati

12.06.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Iako se u Royal Lodgeu, rezidenciji vojvode od Yorka, trenutno odvijaju građevinski radovi, on je odbio na neko vrijeme iseliti, dok sve ne završi i to zbog straha da će u tom slučaju biti deložiran i više nikada neće moći ući u dom u kojem živi već godinama

Prema pisanju britanskih medija, vojvoda od Yorka odbija napustiti Royal Lodge, iako se u njemu trenutno odvijaju građevinski radovi, a sve zbog straha da ukoliko iseli više nikada neće moći useliti.

Njegov strah zapravo nikoga ne čudi, budući da se već mjesecima piše o naumu kralja Charlesa III da smanji monarhiju, a time i troškove iste.

Upravo zbog toga princ Andrew trebao bi iseliti iz Royal Lodgea, budući da ni sam više nema financija za održavanje istoga, a umjesto njega Charles bi navodno tamo uselio svog sina, princa Williama i Kate Middleton s djecom.

Princ Andrew Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Riječ je o kraljevskoj nekretnini sa 30 spavaćih soba, čija je vrijednost 30 milijuna funti, a nju vojvoda od Yorka dijeli sa bivšom suprugom Sarah Ferguson.

Andrew je kuću 'uzeo u dugoročni najam' uz blagoslov njihove pokojne majke, kraljice Elizabete II, te je tijekom godina uložio 7 milijuna funti vlastitog bogatstva u renovaciju, zbog čega ne želi popustiti starijem bratu i iseliti. Ovoga ljeta Andrew, koji je ostao bez većine dosadašnjih prihoda, morat će platiti popravak krova, koji zasigurno neće biti jeftin.

Upravo iz tog straha, da bi ga brat u konačnici mogao deložirati iz kuće koju je uzeo u najam, Andrew ne želi, čak ni privremeno, napustiti Royal Lodge.